Contactloos betalen gebeurt steeds vaker via smartphones en wearables

Nu aan het lezen

Contactloos betalen gebeurt steeds vaker via smartphones en wearables

Contactloos betalen gebeurt steeds vaker via smartphones en wearables

Wilde je ergens een koffietje drinken, maar was je je portemonnee vergeten? Geen paniek, dan reken je toch gewoon met je smartphone af? Tegenwoordig zijn er steeds meer gebruikers die van deze manier van contactloos betalen gebruik maken.

Stijging

De Betaalvereniging Nederland keek naar het aantal contactloze betalingen via een smartphone of wearable. Hieruit blijkt dat het aantal betalingen op die manier enorm gegroeid is.

Eind 2018 waren deze betalingen nog maar nauwelijks te zien in de grafiek, terwijl deze manier van contactloos betalen in december maar liefst 10 procent was. De Betaalvereniging gaat er vanuit dat dit nog flink zal toenemen dit jaar. Niet gek ook, want voor steeds meer banken wordt contactloos betalen via de smartphone of wearable aantrekkelijk gemaakt.

Apple Pay

In 2019 werd Apple Pay bij verschillende banken geïntroduceerd. Hierdoor werd het voor iPhone-gebruikers mogelijk om via hun smartphone en smartwatch te kunnen betalen. ING laat weten dat dit een groot succes is, al meer dan 1 miljoen ING-klanten betalen via hun telefoon. “Van de 4,5 miljoen klanten die onze mobiele app gebruiken, gebruikt een substantieel deel Apple Pay”, laat een woordvoerder van de bank weten.

Contactloos betalen

Over het algemeen is er een stijging te zien in het aantal contactloze betalingen die nog gewoon via de bankpas verlopen. Maar liefst 69 procent van de betalende klanten, betaalde in de maand december contactloos. Over het hele jaar gezien, was dit 67 procent. Dat terwijl het in 2018 nog 63 procent was. De kans is groot dat hier een verdere stijging in te zien zal zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.