Cosplayers opgelet: Star Wars evenement komt naar Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Cosplayers opgelet: Star Wars evenement komt naar Nederland

Cosplayers opgelet: Star Wars evenement komt naar Nederland

Dit jaar is het jaar van Star Wars. Dat werd al meteen duidelijk met de komst van ‘Rogue One’ en de aankondiging van ‘Star Wars Episode IX.’ Ons geluk kan niet op want eind dit jaar komt hét Star Wars evenement, Echo Base Charity Con, naar Nederland. Op 16 december ontwaakt de Force in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. In diezelfde week komt ook de nieuwste film, ‘The Last Jedi,’ uit.

Ontmoet je favoriete held

Het is 14 jaar geleden dat het evenement voor het laatst werd georganiseerd in Nederland, dus de echte fans hebben lang genoeg gewacht. Het evenement is een waar walhalla voor menig Star Wars-fan. Cosplayers krijgen de kans hun beste Yoda of Stormtrooper creaties te showen. Ook kan je je hier heerlijk uitleven en je collectie aanvullen met de nieuwste merchandise. De echte kers op de taart is de kans je favoriete Star Wars held te ontmoeten. Ook dit jaar komen speciaal voor het evenement acteurs uit de films overgevolgen.

Wie komen er dit jaar? Er zijn al een aantal namen bevestigd, waaronder Jeremy Bulloch en Tim Rose. Bulloch is vooral bekend van zijn rol als premiejager Boba Fett en Rose gaf gestalte aan het wezen Admiraal Gial Ackbar in de twee nieuwste films van Star Wars.

Goed doel

We hebben het fan-gedeelte besproken maar er zit nog een ander leuk woord in de naam, namelijk ‘Charity.’ Een gedeelte van de opbrengsten van het evenement gaat namelijk naar een goed doel genaamd Force For Change. Het goede doel werd gelanceerd in 2014 en is een initiatief van LucasFilm en Disney ten behoeve van Unicef. Zij verkopen voornamelijk Star Wars merchandise en organiseren campagnes om geld in te zamelen voor hulpbehoevende kinderen over de wereld.

 

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.