Niet meer anoniem op Instagram: gebruikers zien wanneer jij voor het laatst online was

Nu aan het lezen

Zo maak je eenvoudig de nieuwe Instagram activiteitsstatus ongedaan

Zo maak je eenvoudig de nieuwe Instagram activiteitsstatus ongedaan

Als je verslaafd bent aan Instagram zitten er twee dingen op: jezelf onderwerpen aan een strikt verbod (en stiekem de browserversie bezoeken) of eraan toegeven. Behoor jij tot die laatste groep? Let dan even op.

Instagram heeft namelijk stilletjes een nieuwe feature ingevoerd die laat zien wanneer gebruikers voor het laatst online waren. De zogeheten activiteitsstatus is zichtbaar in het chatgedeelte van Instagram waar je waarschijnlijk dagelijks memes naar vrienden stuurt of korte berichten uitwisselt over de onwerkelijke droombestemming van je favoriete influencers.

Chatfunctie

Iedereen die je vanaf nu een direct message stuurt in het chatprogramma – en dat zijn er steeds meer – kan zien wanneer je voor het laatst actief bent geweest in Instagram-apps. Andere apps van de sociale media gigant zijn onder meer Boomerang en Hyperlapse.

Heb je geen behoefte aan pottenkijkers als je ’s nachts weer eens je feed vernieuwt? De werkzaamheid van de nieuwe feature kan eenvoudig ongedaan worden gemaakt, laten techies zien op Twitter.

Zichtbaarheidsfeature

De zichtbaarheidsfeature was niet het enige nieuwtje van Instagram. De foto- en videodienst kondigde donderdag aan in de testfase te zitten met een nieuw Stories-format genaamd Type. Selectieve Instagram-gebruikers kunnen nu aan de slag met de update en teksten delen met een neutrale achtergrond.

De kijker richt zich zo op het verhaal en niet op de achtergrond. Instagrammers kunnen kiezen uit verschillende lettertypes en achtergronden.

Het is een kwestie van tijd voordat de feature is uitgerold naar alle Instagrammers, verwachten insiders.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.