Dankjewel Disney: Er komt een gloednieuwe Star Wars-trilogie

Nu aan het lezen

Dankjewel Disney: Er komt een gloednieuwe Star Wars-trilogie

Dankjewel Disney: Er komt een gloednieuwe Star Wars-trilogie

Het Star Wars avontuur gaat verder: Disney laat weten dat een gloednieuwe Star Wars-trilogie in de pijplijnen zit.

Ook komt er een serie, speciaal gemaakt voor de nieuwe Disney-streamingdienst die in 2019 wordt gelanceerd.

Rian Johnson, de regisseur achter Star Wars: The Last Jedi, zal drie nieuwe films op zich nemen, kondigde het filmbedrijf donderdag aan.

Universum

De nieuwe films beloven totaal anders te zijn van het Skywalker-universum, en zal nieuwe personages bevatten uit een deel van het universum dat nog niet eerder is verkend in Star Wars.

Johnson schrijft en regisseert de eerste film in de nieuwe trilogie. Hij maakt het achtste deel in de filmsaga dat op 15 december in première gaat. Ram Bergman wordt verantwoordelijk voor de productie van de nieuwe Star Wars films.

Blank canvas

Johnson wordt geroemd om zijn creativiteit. Volgens Kathleen Kennedy, directeur van Lucasfilm – de filmmaatschappij en maker van Star Wars die in 2012 werd opgekocht door Disney – was het zien van Johnson die The Last Jedi van begin tot einde perfectioneerde, ‘een van de hoogtepunten in mijn carrière.’

Volgens Kathleen zal de regisseur geweldige dingen maken van het nu nog blanke canvas van deze trilogie.

Met de komst van de nieuwe trilogie lijkt Disney het tempo er in te willen houden. George Lucas deed er 27 jaar over om zes films uit te brengen, maar met The Last Jedi verschijnt in december al de derde film in drie jaar, dat meldt Tweakers.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.