De NS Reisplanner-app vertelt je waar je nog kunt zitten tijdens de spits

Nu aan het lezen

De NS Reisplanner-app vertelt je binnenkort waar je nog kunt zitten tijdens de spits

De NS Reisplanner-app vertelt je binnenkort waar je nog kunt zitten tijdens de spits

Er is nog hoop voor de mensheid: met ons vermogen de meest futiele zaken te ontwerpen (fidget spinner, gokspellen, fitnessapparaten) hebben we ons eindelijk weten te zetten tot de oplossing van een écht probleem: de gebrekkige zitplaatsen in de trein.

Als je een forens bent, is het hebben van een zitplaats vaker een luxe dan vanzelfsprekendheid. Komt je dit bekend voor? Vanaf volgend jaar belooft de NS beterschap. Dankzij een nieuwe toevoeging in de NS-app reisplanner heb je zicht op welke plekken nog wel ruimte bieden voor jouw derriere.

Doorlopen

Met je smartphone in de hand, loop je naar het meest lichte compartiment van de trein. Immers: hoe lichter een treindeel, des te minder mensen er nog zullen zitten. De omroepen: ‘voorin de trein is nog plek’ en ‘of we allemaal even kunnen doorlopen’ moeten daarmee verleden tijd zijn.

Het nieuws bevestigt de NS na berichtgeving van De Telegraaf. De krant schrijft op basis van informatie van bedenkers en data-analisten Sophie Verberne en Cyriana Roelofs, dat de techniek uitgaat van bestaande sensoren in het spoor. Doorgaans worden deze ingezet om goederentreinen te wegen voor vergoedingen en onderhoud.

Manieren

Ze kunnen dus ook  ook ingezet worden om automatisch personenrijtuigen te wegen.

Alle informatie wordt gekoppeld aan de Reisplanner-app, zo kan je als het goed is toch nog die ene zitplaats veroveren. Rest de reizigers van Nederland een spoedcursus hoe om te gaan met manieren en elkaar. Misschien is dat ook iets wat we per app kunnen leren.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.