De 5 lekkerste kerstdesserts voor een heerlijke afsluiter van het Kerstdiner

Nu aan het lezen

De 5 lekkerste kerstdesserts voor een heerlijke afsluiter van het Kerstdiner

De 5 lekkerste kerstdesserts voor een heerlijke afsluiter van het Kerstdiner

Tijdens de kerst kijk ik altijd het meest uit naar het Kerstdiner en dan vooral naar het toetje. Maar er zijn zoveel verschillende soorten en maten in toetjes, dat ik een paar lekkere kerstdesserts voor jou op een rijtje heb gezet om jezelf alvast te kunnen wanen in de toetjessferen…

1. Tiramisu met witte chocolade en frambozen

Mijn all time favorite is absoluut tiramisu. Ik bestel bijna altijd in een restaurant tiramisu als het op de menukaart staat. Nu heb ik een heel lekkere variant van het Italiaanse toetje gevonden, namelijk met witte chocolade met frambozen als topping.

Het is heel gemakkelijk te bereiden en met dit recept kun je voor tien personen een heerlijk toetje op tafel zetten. Voor de ultieme smaak moet het wel een nacht in de koelkast staan, maar dan heb je ook wat!

Foto: Eat Sleap Dress

2. Kinderbueno mousse

Vanaf jongs af aan ben ik een echte chocolade liefhebber. Kinderbueno was en is nog steeds een van mijn lievelingschocolade (ja ik heb er meerdere), maar tegenwoordig kun je er ook mega lekkere toetjes van maken. Deze Kinderbueno mousse is niet moeilijk om te maken, maar wel moeilijk om vanaf te blijven.

Door de mousse in een glaasje te serveren, zie je goed de verschillende laagjes mousse en kunnen je gasten niet wachten met het opeten van dit heerlijke dessert.

Foto: Foody.nl

3. Banoffee pie trifle

Dit toetje is zó makkelijk en lekker, dat het bijna zonde is om hem niet te maken tijdens de feestdagen. Banoffee pie (banaan-karamel taart) is erg populair in de VS en wordt gemaakt van koekjes en plakjes banaan. Dit toetje is eigenlijk een taart in een glaasje, gemaakt van kwark en speculaaskruimels. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig en binnen 15 minuten heb je dit lekkere recept al op tafel staan.

Foto: Lekker en Simpel

4. Luchtige citroentaart

Voor degene die een luxe zesgangen kerstdiner op de planning heeft staan en wil afsluiten met een luchtig toetje is deze citroentaart ideaal. De taart heeft een dunne bodem van speculaas en de vulling is gemaakt van citroen en slagroom. Serveer deze luchtige taart met een bolletje vanille-ijs ernaast en smullen maar!

Foto: Jan Luijk

5. Melting chocolate ball

Het hele internet staat ermee vol: de smeltende chocoladeballen. Waarschijnlijk de beste foodporn die je ooit zult zien wanneer de warme saus over de holle chocoladebal wordt gegoten en het verborgen dessert eronder tevoorschijn komt.

Om het kerstdiner spetterend af te sluiten, kun je nu ook zelf een smeltende chocoladebal maken. Wat er zo leuk aan is, is dat je zelf kunt bepalen welk toetje je onder de chocoladehemel verstopt. In de onderstaande video kun je zien hoe je de chocoladebal moet maken.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.