De absolute hoogtepunten van Meghan en Harry's huwelijk - Vance

Nu aan het lezen

De absolute hoogtepunten van Meghan en Harry’s huwelijk

De absolute hoogtepunten van Meghan en Harry’s huwelijk

Het Pinksterweekend van 2018 staat voor altijd in ons geheugen gegrift als hét moment waarop sprookjes echt werden. De zon scheen, de vogeltjes floten en aan de andere kant van het kanaal stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje om daar voor het oog van de wereld hun liefde te bezegelen in duizelingwekkend romantische sferen.

We blikken terug op de dag die meer divers was dan de Oscars, met inspirerende sprekers, muziek en outfits.

1. Die tweede jurk

Meghan Markle was een plaatje. Zo simpel is het. Woorden doen de elegantie van de huidige hertogin te kort en op de jurk (Givenchy), de sluier en de simpele maar chique make-up was niets aan te merken. Toch valt er wat te zeggen over de tweede jurk van de dag die Markle droeg voor de avond-receptie. Dit was een adembenemende creatie van Stella McCartney. Ik zeg adembenemend want de creatie had op Markles huid een absolute ‘wauw-factor’.

Het stel zag er daarnaast aanzienlijk meer ontspannen uit en klaar voor het meer informele deel van de dag. We feel you guys.

2. Het ‘You look amazing, I’m so lucky’ moment

Het internet werd de dag na het huwelijk overspoeld met filmpjes waarin we Harry iets zien zeggen tegen diens aanstaande vrouw. Het moment dat hij Meghan ziet, murmelt hij iets waarvan het internet nu beweert dat het tekst is ‘You look amazing, I’m so lucky’. Hoe. lief.

3. Die blik in Meghans ogen tijdens de Love speech

Goed, de speech duurde wat lang, en Queen Elizabeth leek allesbehalve blij met de vurige LOVE speech van de 65-jarige Amerikaanse bisschop Michael Curry maar wat was het een genot Meghan Markle te zien ontspannen door een speech die haar biculturele achtergrond weerspiegelde. Het was duidelijk dat met de komt van Curry Amerika en Groot-Brittannië voor even helemaal bij elkaar hoorden.

4. Het Stand by me gospelkoor

Het nummer van Ben E. King dat na de bevlogen toespraak van de bisschop werd gezongen door een fantastisch gospelkoor deed iedereen bibberen van geluk. Geheel onconventioneel en in strijd met de Britse traditie – lees: stiff upper lip – zat er door dit optreden een gouden randje om de dag.

Een waarbij de ceremonie iets menselijks kreeg met prachtig uitgedoste koorleden en diepe, emotievolle uithalen.

5. Het moment dat haar sluier vast zat

Geen huwelijk is vlekkeloos, daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar bij Harry en Meghan leek alles zo perfect gerepeteerd dat je je afvroeg wanneer iemand stennis zou schoppen. Dat gebeurde (gelukkig) niet. Wél spotte ik één minieme imperfectie op de dag. Meghan werd tijdens het verlaten van St. George’s Chapel begeleid door haar bruidsjonkers.

Vermoedelijk zat er te weinig tempo in het gevolg, want toen Meghan de hoek al om was en  in het vizier van de pers, moest haar sluier en meterslange sleep nog volgen. Behendig gaf de voormalige actrice een rukje aan de stoffen waarmee ze parmantig voortstapt aan de arm van Harry.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.