De bijzondere voordelen van werken bij Google - Vance

Nu aan het lezen

De bijzondere voordelen van werken bij Google

De bijzondere voordelen van werken bij Google

Er is de afgelopen tijd veel veranderd binnen de organisatie van Google. Het bedrijf werd vanaf augustus opgesplitst in verschillende takken, die overkoepelend worden gerund onder het nieuwe bedrijf Alphabet. Na een korte periode van enthousiasme, chaos en vragen gingen de werknemers van Google simpelweg weer aan het werk – tevreden. En het schijnt dat er een goede reden is voor deze tevredenheid. Huidige en vroegere werknemers van Google vertellen wat hun favoriete voordelen zijn tijdens hun carrière binnen Google.

De voordelen zijn talloos en elke werknemer heeft zijn eigen voorkeur. De één waardeert het gratis eten verspreid over de campus, terwijl de ander graag zijn hond naar het werk neemt. Werknemers op de Mountain View campus worden gratis opgehaald met een Google bus en alle ‘Googlers’ gebruiken producten die nog niet eens gelanceerd zijn. Eén werknemer was specifiek enthousiast over de bijzondere mensen die hij ontmoet en waar hij mee samenwerkt – beroemde figuren en geniale denkers.

“Nooit heb ik zoveel mensen ontmoet die een eigen Wikipedia-pagina hebben als afgelopen jaar!” juicht een werknemer van Google.

Gloednieuwe vaders krijgen 6 weken betaald verlof – moeders krijgen zelfs 18 weken. Komen deze ouders weer terug naar het werk dan kunnen ze hun kind achterlaten bij de gratis crèche op de campus.

Werknemers hoeven zelf niet over technische mankementen te denken dankzij de 24/7 technische support afdeling TechStop. Erg bijzonder zijn de massagepunten die je kan verdienen als je een klus klaart; de werknemer kan de punten inleveren voor een gratis massage van een uur op de campus. Daarnaast blijven werknemers gezond met gratis fitnesslessen en sportzalen.

Google 2

Ook de passies van de Googlers worden gewaardeerd. Er is een 80/20 regel waardoor werknemers 80 procent van hun tijd besteden aan hun vaste werktaken en 20 procent aan projecten die hen inspireert en die het bedrijf kunnen helpen. Ook kunnen werknemers tot drie maanden onbetaald verlof krijgen om iets te doen wat hen interesseert buiten het kantoor, zoals reizen.

Al met al kunnen we stellen dat de voordelen van een baan bij Google ontelbaar zijn. Je hoeft je niet zorgen te maken over kleine dingen en regeltjes en hoeft je alleen op je werk te richten.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.