De eerste officiële Pokémon Tamagotchi geeft je je eigen Eevee

Nu aan het lezen

De eerste officiële Pokémon Tamagotchi geeft je je eigen Eevee

De eerste officiële Pokémon Tamagotchi geeft je je eigen Eevee

De kans is groot dat jij vroeger net als veel andere kinderen een Tamagotchi had. En de kans is ook groot dat je rond diezelfde leeftijd naar Pokémon keek. Nu worden die twee nostalgische dingen samengevoegd in één nieuw product in Japan: een Pokémon Tamagotchi.

Het apparaatje wordt gemaakt door de Japanse fabrikant Bandai, meldt The Verge. Hoewel er al wel apparaten van de tekenfilmserie bestonden die door Tamagotchi geïnspireerd waren, was er nog geen officiële variant. maar een samenwerking tussen The Pokémon Company en Tamagotchi heeft dat nu mogelijk gemaakt.

De eerste officiële variant laat je zorgen voor je eigen Eevee. En die Eevee kan ook nog eens evolueren naar één van de acht ‘eeveelutions’: Espeon, Umbreon, Sylveon, Vaporeon, Flareon, Jolteon, Leafeon en Glaceon. In welke variant je Eevee verandert, is afwachten. Maar eigenlijk wil je er dus meer dan één kopen om alle variaties te verzamelen.

Japan

De Tamagotchi wordt beschikbaar in een combinatie van bruin en roze, voor ongeveer 20 dollar. Helaas voor ons wordt het apparaatje alleen in Japan uitgebracht in januari 2019. Op dit moment is er geen release-datum bekend voor andere landen, dus het is nog maar de vraag of hij ooit hier gaat komen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.