De kogel is door de kerk: Daniel Craig is niet langer 007

Nu aan het lezen

De kogel is door de kerk: Daniel Craig is niet langer 007

De kogel is door de kerk: Daniel Craig is niet langer 007

Daniel Craig is sinds 2006 maar liefst vijf keer in de huid van de beroemdste spion ter wereld gekropen. We hebben het hier natuurlijk over 007, oftewel James Bond. Maar aan alles komt een einde, zo ook de blonde versie van Bond. Craig heeft namelijk aangekondigd niet langer als de spion op het witte doek te verschijnen, meldt het AD.

Er gingen natuurlijk al enige tijd geruchten rond over Craig en zijn rol als 007. Hij zou stoppen, of nee, toch nog een film doen, of toch niet. Nu is er eindelijk duidelijkheid. Tijdens Saturday Night Live kondigde Craig aan dat hij met zijn rol stopt.

“De volgende James Bond-film is mijn laatste”, aldus de acteur. Volgens hem wordt het echter wel een van de beste films in de Bond-reeks. “We hebben Phoebe Waller-Bridge van Fleabag die ons helpt met het script.”

Overigens is deze keuze niet geheel verrassend. Craig twijfelde in 2017 al over zijn vertrek, maar besloot toen om de rol toch nog één keer op zich te nemen.

No Time to Die

Die allerlaatste film met Craig als Bond is No Time to Die. In deze film heeft Bond zijn actieve rol binnen MI6 verlaten en geniet van zijn rust en vrede. Natuurlijk kan dat niet lang duren, en dat doet het ook niet.

Felix Leiter, een oude vriend van de CIA, komt namelijk naar Bond toe voor hulp. 007 komt daardoor op het spoor van een mysterieuze vijand terecht, die zich bewapend heeft met gevaarlijke nieuwe technologieën.

We moeten helaas nog even op de film wachten. No Time to Die is vanwege het nieuwe coronavirus COVID-19 namelijk uitgesteld. De film gaat op 25 november in première. Daarna – of al eerder – begint ongetwijfeld de zoektocht naar de nieuwe James Bond.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.