Minister-president van Canada loopt voor het eerst mee met Gay Pride - Vance

Nu aan het lezen

Minister-president van Canada loopt voor het eerst mee met Gay Pride

Minister-president van Canada loopt voor het eerst mee met Gay Pride

Justin Trudeau zal als eerste minister-president van Canada meelopen met de Gay Pride in Toronto deze zomer. Trudeau liep al eerder mee, maar toen was hij nog geen minister-president. Via Twitter maakte de organisatie achter de Pride het bekend.

De minister is zelf ook erg blij met het nieuws:

Er kwamen verschillende reacties op de bekendmaking:

De reacties waren over het algemeen erg positief. “Het is groot nieuws in Canada en ook in de rest van de wereld,” vertelt Mathieu Chantelois, directeur van Pride Toronto, aan BuzzFeed Canada. “Niet alleen omdat hij waarschijnlijk de meest sexy politicus op aarde is, maar ook omdat er nog nooit een leider van een land meegelopen heeft in de parade. Tenminste, niet zover wij weten.” Ook andere ministers zullen met de parade meelopen. Trudeau is sinds 2015 president van Canada. Hij behaalde een grote overwinning tijdens de verkiezingen eind vorig jaar. De parade vindt plaats op 3 juli 2016.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.