De natuur is in de war: mensen hebben nu al last van hooikoorts - Vance

Nu aan het lezen

De natuur is in de war: mensen hebben nu al last van hooikoorts

De natuur is in de war: mensen hebben nu al last van hooikoorts

We kunnen niet ontkennen dat de maand december behoorlijk warm is geweest. Voor de maand januari geldt tot nu toe hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat de natuur lichtelijk in de war is. De elzen en hazelaars staan op dit moment al in de bloei en dat zorgt ervoor dat mensen nu al last hebben van hooikoorts. Het is extreem vroeg, maar toch echt waar.

Op Eerste Kerstdag was er een eerste ‘pollenpiek’, waardoor al veel mensen last kregen van de klachten. Het blijkt dat de temperatuur deze maand gemiddeld 3 graden hoger ligt dan normaal.

Kwart van de Nederlanders

Naar schatting heeft een kwart van de Nederlanders last van hooikoortsklachten. Dat gaat van lichte klachten tot een beetje niezen, tot de ergere klachten waarbij de ogen en neus blijven jeuken. Mocht je hier last van hebben, en de link nog niet gelegd hebben met hooikoorts, dan is het verstandig om hier toch al medicijnen tegen te nemen.

Hoewel de klachten van mensen met hooikoorts vaak pas eind februari beginnen, is het dit jaar dus extreem vroeg. Hoe het seizoen verder zal zijn voor mensen met hooikoorts, is nog onduidelijk. Het is lastig te voorspellen, maar zolang het droog blijft, is de kans groot dat mensen er meer last van hebben. Voor hooikoortspatiënten is regen dus eigenlijk prettiger.

Om zelf op de hoogte te blijven van de rondzwevende pollen, kun je de website Pollennieuws in de gaten houden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.