De Sagrada Familia is na 132 jaar dan echt bijna klaar! - Vance

Nu aan het lezen

De Sagrada Familia is na 132 jaar dan echt bijna klaar!

De Sagrada Familia is na 132 jaar dan echt bijna klaar!

Ben je nog op zoek naar een goed excuus om Barcelona te bezoeken? De indrukwekkende Sagrada Familia die Gaudí meer dan 132 jaar geleden ontwierp is volgens The Atlantic eindelijk begonnen aan zijn laatste bouw-stadium. Dit betekent dat de basiliek over een aantal jaar (waarschijnlijk) uit de steigers is!

De eerste steen van de Sagrada Familia werd gelegd in 1882. Met uitzondering van de Spaanse burgeroorlog is er tot nu toe constant gewerkt aan de Basiliek. Het voltooien van de Basiliek duurt zo lang omdat deze volledig afhankelijk is van donaties aan de kerk. De bouw duurt zelfs zó lang, dat de eerst gebouwde delen alweer aan herstelwerkzaamheden toe zijn.

Je hoeft nog niet heel veel haast te maken, want de verwachting is dat de 18 torens van de basiliek in 2026 pas echt af zijn. De voltooiing van de torens is gepland op de honderdste herdenking van de dood van de architect Gaudí. Nadat alle torens zijn gebouwd moeten er echter nog decoratieve elementen toe worden gevoegd, dat waarschijnlijk ook nog zo’n 6 jaar duurt.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.