Will & Grace: dit zijn de vijf grote aankondigingen voor het nieuwe seizoen

Nu aan het lezen

Will & Grace: dit zijn de vijf grote aankondigingen voor het nieuwe seizoen

Will & Grace: dit zijn de vijf grote aankondigingen voor het nieuwe seizoen

De eerste opname van Will & Grace zit erop, jubelde Jack (Sean Hayes) op zijn Facebookpagina. Donderdag reed hij naar zijn werk voor de hervatting van Will & Grace, 11 jaar na de beëindiging van de succesvolle tv-serie.

Van 1998 tot 2006 kon de wereld meekijken met best friends Will & Grace en hun sidekicks: Karen en Jack. De serie was de negende meest bekeken tv-serie op het hoogtepunt en keert in september definitief  terug op de buis.

Veranderingen

De acteurs zijn geen spatje veranderd, uit de trailer blijkt dat de humor nog steeds knalgoed is en de setting is exact hetzelfde als 11 jaar geleden. Is er dan helemaal niets veranderd? Jawel.

What’s new, that’s this, what’s happening? We gidsen je door de (subtiel) aangekondigde veranderingen.

Geen Ro-ro

Een van onze favoriete personages, Rosario, zal niet terugkeren in huize Karen Walker. Actrice Shelley Morrison is met pensioen, aldus regisseur Max Mutchnick. Volgens hem vond Morrison het een moeilijk besluit, maar dat is de manier waarop het gaat. “We hadden echt gewild dat Shelley deel uit zou maken van deze serie, dus we zullen gaandeweg uitvinden hoe we dit gaan opvangen. Het was geen makkelijke beslissing maar wel één die ze heeft gemaakt.”

Wij betreuren met de makers het verlies van deze actrice. Onze Ro-Ro, Rosie, sidekick for life van Karen én niet te missen hulp.

Nieuwe gastrol

Waar één deur dichtgaat, gaat een ander open. Met het vertrek van actrice Shelley Morrison, komt een nieuwe spraakmakende gast. Het gaat om een gastrol vervuld door Broadway-acteur Ben Splatt. Details over zijn voorkomen ontbreken vooralsnog, maar gezien zijn vocale kunsten én overeenkomst met eerdere lovers van Will, zou het ons niet verbazen als er een amoureuze reden ten grondslag ligt aan deze gast.

Wills woonkamer

De set is oud en vertrouwd maar mét een kleine touch up. De open haard lijkt weg te zijn en de meubels hebben een gezellige make-over gekregen. Alles is net iets frisser maar in dezelfde warme stijl als altijd. Denk aan een bank waar de vier vrienden op samenkomen tot de ronde tafel waar Will & Grace hun ontbijtjes nuttigen onder het genot van de laatste roddels.

Het kantoor van Grace

In bovenstaand filmpje zal het niemand zijn ontgaan dat de set behoorlijk groot is, specifiek in het gedeelte waar Grace haar interieurkantoor zit. Het voorheen semi-afgesloten gedeelte – een soort tafel voor stoffen en samples –  is nu een open werkplek met extra kantoor en computer. Betekent dit uitbreiding in het werknemer-bestand of heeft Karen een extra plek gevonden om ‘volwassen drankjes’ te nuttigen? We gaan het zien.

Karen heeft een aap?

Zien wij dubbel of zien we daar een aap op het script staan? In deze exclusieve sneak peak van het script, blijkt dat de humor van Jack en Will nog steeds onvervalst goed is. Op het juiste punt komt iemand binnen, het is Karen met in haar handen… Juistem. Een aap. Is dit een vervanging voor Mr Chompers, het aandoenlijke hondje van Mrs Walker?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.