De wereld rouwt om de dood van Anthony Bourdain (1956-2018)

Nu aan het lezen

De wereld rouwt om de dood van Anthony Bourdain (1956-2018)

De wereld rouwt om de dood van Anthony Bourdain (1956-2018)

De Amerikaanse kok Anthony Bourdain is op 61-jarige leeftijd overleden. De tv-presentator en voormalig kookboekenschrijver werd vanochtend levenloos aangetroffen in zijn hotelkamer in Straatsburg, Frankrijk.

Hij was hier voor opnames van de CNN-serie Parts Unknown dat in 2013 voor het eerst op tv kwam. Zijn plotselinge dood is bevestigd door zijn werkgever. Bourdain zou door zelfdoding om het leven zijn gekomen.

No Reservations

Daags voor zijn dood postte Bourdain foto’s op zijn Instagrampagina van gerechten en zijn vriendin, die hij naast een dochter en familie achterlaat.

De culinaire professional – die zijn carrière begon als afwasser in een restaurant – maakte meerdere seizoenen van het populaire televisieprogramma No Reservations, dat ook in Nederland werd uitgezonden. Daarin reisde hij de wereld over om plaatselijke gerechten te proberen.

In 1999 schreef Bourdain een artikel voor The New Yorker getiteld ‘Don’t Eat Before Reading This’, dat een bestseller werd in 2000 onder de noemer ‘Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly.’

Eerlijk

Bourdain is door de jaren heen vaak getypeerd als intelligent, sarcastisch en bovenal eerlijk. Fans prijzen hem om zijn bevlogen manier van praten over eten en reizen en rouwen om het verlies van hun held.

“Zijn liefde voor groots avontuur, nieuwe vrienden, goed eten en drinken en de opmerkelijke verhalen van de wereld maakte hem een unieke verhalenverteller. Zijn talenten zijn nooit opgehouden ons te verbazen en wij zullen hem heel erg missen”, luidt het statement van de CNN.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.