Derde Fantastic Beasts-film loopt vertraging op door ontslag Johnny Depp

Nu aan het lezen

Derde Fantastic Beasts-film loopt vertraging op door gedwongen vertrek Johnny Depp

Derde Fantastic Beasts-film loopt vertraging op door gedwongen vertrek Johnny Depp

Slecht nieuws voor alle fans van de Fantastic Beasts-filmserie: de derde film wordt uitgesteld naar de zomer van 2022. Reden is dat Johnny Depp gevraagd is op te stappen. Dat betekent dus ook dat we Depp in de volgende films niet meer in de huid van Grindelwald zien kruipen.

Johnny Depp kondigde afgelopen vrijdag op Instagram aan dat hij gevraagd is te vertrekken uit de filmserie. Die beslissing van de franchise heeft waarschijnlijk te maken met een rechtszaak die Depp vorige week verloor. Die zaak draaide om een artikel van de Britse krant Sun, waarin geclaimd wordt dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard heeft mishandeld. Depp zei dat die claims niet waar zijn en eiste voor de rechter compensatie van Sun vanwege smaad.

De rechter besloot echter dat Depp ongelijk had, schrijft The Guardian. “De beklaagden heeft aangetoond dat wat zij gepubliceerd hebben in wezen waar is”, aldus de rechter in zijn oordeel. “Het overgrote deel van de vermeende aanvallen van mevrouw Heard door de heer Depp is bewezen volgens de civiele norm.”

Dat oordeel heeft nu dus als gevolg dat Depp zijn rol in Fantastic Beasts kwijt is. In zijn brief op Instagram schrijft hij dat hij door Warner Bros gevraagd is op te stappen. “Ik heb dat verzoek gerespecteerd en ben daarmee akkoord gegaan.” Ook zegt hij opnieuw dat de claims tegen hem niet waar zijn en dat hij in hoger beroep gaat in de rechtszaak.

Film vertraagd

Warner Bros heeft in de tussentijd bekendgemaakt dat er een nieuwe acteur komt voor Grindelwald, schrijft NU.nl. Wie dat is, is nog niet duidelijk. De rol moet namelijk nog gecast worden. En dat betekent ook dat de film opnieuw vertraging oploopt.

Het filmen van Fantastic Beasts 3 moest eigenlijk vorig jaar al beginnen, maar dat werd uitgesteld door een teleurstellende opbrengst van het tweede deel. Vervolgens was de planning dat de opnames in maart van start zouden gaan, maar door de coronacrisis ging ook dat niet door. Onlangs zijn de opnames alsnog gestart, maar deze worden nu dus weer stilgelegd.

Naar verwachting verschijnt Fantastic Beasts 3 nu pas in de zomer van 2022.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.