#Despacito: Dit is waarom Justin Bieber even rustig aan doet - Vance

Nu aan het lezen

#Despacito: Dit is waarom Justin Bieber even rustig aan doet

#Despacito: Dit is waarom Justin Bieber even rustig aan doet

Ruim een week geleden werden de harten van Bieber fans wereldwijd gebroken. Hun grote idool, Justin Bieber, annuleerde om onbekende redenen zijn Purpose wereldtournee. Afgelopen nacht liet de jonge popster in een persoonlijke brief op Instagram weten wat de reden achter zijn annulering was.

Voorbij zijn houdbaarheidsdatum

Justin neemt een voorbeeld aan de titel van zijn zomerse megahit “Despacito”. Na 150 concerten in 40 verschillende landen is de popster het even zat, en eerlijk? Dat zouden wij allemaal wel zijn. Zijn brief op Instagram is alles behalve specifiek maar geeft wel duidelijk aan dat Bieber even op zijn mentale gesteldheid wil letten. “Door deze tijd te nemen geef ik aan dat ik houdbaar wil zijn”, vertelt hij. Hij vervolgt zijn brief door te zeggen dat hij zijn carri├Ęre maar ook zijn eigen mentale gezondheid, hart en ziel veilig wil stellen. Hij geeft hiermee aan dat hij nog verre van klaar is en juist heel graag muziek wil blijven maken. Met deze verklaring stelt hij vele fans gerust en hoopt hij op begrip van zijn achterban.

Justin Bieber laat zien dat ook zijn batterijtje op begint te raken en daar is niets mis mee. Iedereen verdient af en toe pauze, juist als je al van jongs af aan een popster bent. Het is niet gek dat het staan in de spotlight, met duizenden schreeuwende tienermeisjes om je heen, zo zijn tol eist.

Geen verassing

De annulering van Justin Bieber zijn tournee komt niet volledig uit de lucht vallen. Hij heeft niet bepaald het beste jaar achter de rug. Zo kwam hij onder andere in aanraking kwam met de politie en zijn geduld met fans dreigde steeds meer op te raken. Het luidkeelse geschreeuw van vrouwelijke fans schoot bij de Biebs meerdere keren in het verkeerde keelgat. Zo onderbrak hij zijn nummers en stormde hij tijdens een aantal concerten van het podium. Mede hierdoor vielen zijn optredens ook niet meer bij alle fans in de smaak en werd in Lissabon een concert afgelast.

Na alle voorvallen, irritaties op het podium en emotionele interviews over zijn liefdesverdriet, heeft Justin Bieber zijn grens bereikt en neemt hij een stap terug. Dit is niet de eerste keer dat wij een grote artiest op de pauzeknop zien drukken. Eerder namen artiesten als Adele, Lorde en Ed Sheeran ook even pauze. Alleen maar goed als je het aan mij vraagt, iedereen weet wat er met Britney Spears gebeurde.

Gelukkig begrijpen de fans van Justin maar al te goed dat hij een stapje terug neemt. De trouwe fans geven alleen maar lovende reacties.

justin bieber

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.