Deze 5 punten moeten we achterlaten in 2016 - Vance

Nu aan het lezen

Deze 5 punten moeten we achterlaten in 2016

Deze 5 punten moeten we achterlaten in 2016

2016 gaat de boeken in als een bewogen jaar met veel leuke en minder leuke gebeurtenissen. Maar dit was ook een jaar met veel nieuwe trends, hypes en rare gewoontes. Niet allemaal even nuttig naar mijn mening, dus hier een aantal punten die van mij in 2016 absoluut achter mogen blijven.

1. Smartphone op tafel

Ik zie het steeds vaker en ik ben er zelf ook schuldig aan. Wanneer je met je ouders aan tafel zit te eten of met vriendinnen een drankje doet in een café, altijd ligt er wel een smartphone van iemand op tafel. Ik probeer mij er van te weerhouden om geen blik te werpen op dat ding, maar het is een gewoonte geworden. Een heel slechte gewoonte die we eigenlijk met zijn allen moeten achterlaten, want zeg nou zelf; het is toch super onbeschoft?

2. Klimaatverandering bestaat niet

De klimaatverandering is iets wat nog steeds door veel mensen steeds ontkent wordt. Zelfs Donald Trump riep het keihard tijdens zijn presidentscampagne: “Climate change doesn’t exist”. Maar laten we onze ogen nou eens openen en proberen in 2017 de grootste klimaatverandering ooit tegen te gaan door bijvoorbeeld minder water te verbruiken, de kachel een graadje lager te zetten en minder vlees te eten. Elk klein beetje helpt.

3. Gezond eten = geen vetten en suikers

Het is hartstikke goed dat we met zijn allen zo gezond leven en elke dag in de sportschool staan, maar laten we het idee dat gezond eten geen vetten en suikers inhoudt alsjeblieft achterwegen laten. Je lichaam heeft nou eenmaal vetten en suikers nodig. Social media is een grote factor in dit fabeltje en laat je denken dat een gezonde levensstijl alleen maar bestaat uit het eten van quinoa en sla.

Zolang je met mate eet, is er niks aan de hand. Laten we in 2017 vooral doorgaan met gezond eten, maar straf jezelf niet wanneer je af en toe een chocolaatje of een zak chips uit de kast trekt.

4. Beauty trends

De honderd lagen nagellak trend, grotere borsten creëren met make-up, het zwarte mee-eter-masker; allemaal beauty trends die we lekker moeten achterlaten in 2016. Waarom zou je überhaupt honderd lagen van nagellak op je vingers willen?

Deze en nog veel meer beauty trends hebben meisjes erg bezig gehouden in 2016 en of we er beter van zijn geworden door grotere borsten te tekenen met foundation? Geen idee. Laten we 2017 lekker au naturel ingaan, want we zijn allemaal hartstikke mooi van onszelf.

5. Bang zijn om te falen

Een ander punt wat mij opviel in 2016 is dat veel jongeren soms te ambitieus zijn in hun werk of studie en bang zijn om een keer een fout te maken. Ik herken het ook erg in mijzelf doordat ik alles graag meteen goed wil doen en zo hopelijk een goede indruk achterlaat, maar waarom mogen we tegenwoordig geen fouten meer maken?

Door vallen en weer opstaan krijg je meer succes. Mijn vader zegt altijd: “Van fouten maken leer je.” Knoop dat nog beter in je oren voor 2017 en wees niet bang om te falen.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.