Deze filmacteurs schelden het meeste in hun films

Nu aan het lezen

Deze filmacteurs schelden het meeste in hun films

Deze filmacteurs schelden het meeste in hun films

In Hollywood wordt er wat af gescholden. Diverse films staan bol van woorden als ‘fuck’, ‘shit’ en veel ergere dingen. Maar de verschillen per film zijn groot en de verschillen per acteur soms nog groter. Wie scheldt er het meeste van al die acteurs? Onderzoek van Buzz Bingo geeft het antwoord.

Buzz Bingo analyseerde ruim 3.500 filmscripts, om zo te achterhalen in welke films het meest gescholden wordt en welke acteurs zich hier het vaakst schuldig aan maken. De resultaten zijn alles behalve verrassend.

Kijken we naar het absolute aantal scheldwoorden in een film, dan heeft The Wolf of Wall Street de meeste. In deze film, die 180 minuten duurt, wordt maar liefst 715 keer gescholden. Deze film heeft bovendien ook het karakter met de meeste scheldwoorden: Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Hij scheldt maar liefst 332 keer in de film.

Maar er is ook een andere lat waar je films langs kunt leggen: de grootste dichtheid aan scheldwoorden. En die eer is voor Nil By Mouth, het regiedebuut van Gary Oldman uit 1997. Van elke 1.000 woorden zijn er 41.3 scheldwoorden. Qua filmkarakters heeft Donnie uit The Wolf of Wall Street – gespeeld door Jonah Hill – de hoogste dichtheid: 74 scheldwoorden per 1.000 woorden.

Deze acteurs schelden het meeste

Buzz Bingo keek niet alleen naar welke films en filmkarakters het meeste schelden, maar ook welke acteurs het vaakst een scheldwoord in de mond hebben genomen in hun filmcarrière. Die eer gaat naar Jonah Hill, die dus ook al het filmkarakter heeft met de hoogste dichtheid aan scheldwoorden.

Hill dankt zijn eer aan films als Superbad en natuurlijk The Wolf of Wall Street. De karakters die hij speelde hebben bij elkaar 376 keer gescholden, en maar liefst 22,9 keer per 1.000 woorden. Daarmee verslaat hij DiCaprio maar net: Leo schold in al zijn rollen maar liefst 361 keer. Samuel L. Jackson neemt plek drie in, met 301 scheldwoorden.

Kijken we naar de top drie met de hoogste dichtheid, dan staat Hill dus opnieuw bovenaan. Op plek twee staat Adam Sandler met 12,3 scheldwoorden per 1.000 woorden, gevolgd door Leonardo DiCaprio met 10,7 keer per 1.000 woorden.

Er wordt vaker gescholden

Het onderzoek laat verder zien dat er – niet geheel verrassend – in de loop der jaren steeds meer gescholden wordt in films. In 1940 bevatten films niet eens één scheldwoord per 1.000 woorden, maar in 1990 waren dat er maar liefst drie per 1.000 woorden. Opvallend genoeg is dat aantal daarna wat afgenomen, naar ongeveer 2,5 per 1.000 woorden in de jaren ’10.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.