Het dagboek van deze kunstenares bestaat uit schilderijen - Vance

Nu aan het lezen

Het dagboek van deze kunstenares bestaat uit schilderijen

Het dagboek van deze kunstenares bestaat uit schilderijen

Kunstenares Missy Dunaway maakt al negen jaar lang de meest prachtige schilderijen met acrylverf in haar Moleskin notitieboekjes. Sinds ze van de VS naar Turkije verhuisde om kunst te gaan studeren, houdt ze dagboeken bij. In het begin schreef ze nog keurig per dag haar belevenissen op, maar al gauw vond ze een andere manier om haar avonturen weer te geven.

Steeds vaker maakte ze een mooi schilderij in haar notitieboekje. Ze ontdekte dat ze ook op deze manier heel goed haar gedachten en gevoel op papier kon zetten. Zo schildert ze de mooiste landschappen en locaties die ze bezocht heeft. Om haar werk toch nog een klein beetje privé te houden, probeert ze zo min mogelijk woorden te gebruiken in haar kunstwerken. Hier en daar noteert ze enkele zinnen als toevoeging op haar schilderijen.

Honderd landschappen

Het boek groeide langzaam uit tot een verzameling van honderd landschappen, gemaakt tijdens haar reizen door centraal Turkije, Istanbul, New York, Parijs en de Marokkaanse Sahara.

Inmiddels verkoopt ze haar kunstwerken onder andere via Etsy.com. “Ik illustreerde mijn reizen door ze te schilderen in een Moleskine schetsboek en besloot mijn dagboek met de wereld te delen. Elke pagina is professioneel gefotografeerd en afgedrukt op fijn, mat papier. Ik verzend de prenten persoonlijk vanuit mijn atelier in Portland, Maine,” aldus Missy.

Een romantische scenery van Parijs

Mediterraans uitzicht vanuit een schippersbootjeHarig gezelschap bij de Turkse thee De slotjesbrug in Parijs kennen we natuurlijk allemaal In de Westelijke Sahara Istanbul by night Een avondwandeling over Taksim Square De Crimean Memorial in Istanbul, Turkije Deze straatkat weet de weg wel Slapen op de veerboot  Eén van de mooiste plekjes in Istanbul Au revoir, Paris... Cappadocia, Turkije Een theehutje in het bos   Breakfast in Paris

Lijkt het jou ook wel wat, zoals Missy van je passie je werk maken terwijl je de wereld over reist?

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.