Deze kunstwerken zijn genomineerd voor de Dutch Street Art Awards

Nu aan het lezen

Deze te gekke kunstwerken zijn genomineerd voor de Dutch Street Art Awards

Deze te gekke kunstwerken zijn genomineerd voor de Dutch Street Art Awards

Op vrijdag 25 maart zal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de allereerste uitreiking van de Dutch Street Art Awards plaatsvinden. Uit alle inzendingen zijn vier genomineerden gekozen per categorie. Artiesten konden hun street art in acht categorieën inzenden. De jury zal tijdens de uitreiking bekend maken wie er heeft gewonnen.

Eelco van den Berg en SuperA zijn twee van de genomineerden die in meerdere categorieën genomineerd zijn. De kans is dus groot dat een van deze twee er vandoor gaat met een award. Ook Daan Roosegaarde is genomineerd met zijn Van Gogh-fietspad. Kijk voor alle genomineerden op Dutch Street Art Awards.

De jury bestaat onder andere uit Hedy D’Ancona, Ans Markus en de Engelse street art legendes Ben Eine en D*Face. De avond zal gepresenteerd worden door Dennis Weening. Tussen de uitreikingen door zullen verschillende dj’s hun plaatje draaien en is er een breakdance act van Conni Trommlitz. Na de uitreiking gaat het dak eraf met muziek van Georgie’s tijdens de afterparty.

Street art

Street art is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het wordt als een kunststroming gezien waarbij kunstenaars de mooiste muurschilderingen en kunstwerken maken. In steden als Londen en New York worden al een aantal jaar awards gehouden. Op 25 maart is de primeur van deze uitreiking in Nederland, in Amsterdam.

Bekijk hieronder het filmpje met het kunstwerk dat genomineerd is in de categorie Video Virtuoso.

 

Eelco van den Berg is illustrator en kunstenaar. Hij is zowel in binnen- als buitenland bekend. In New York heeft hij verschillende muurschilderingen gemaakt die veel aandacht ontvangen. Het kunstwerk hieronder is genomineerd in de categorie Sickest Street Artist NL.

Eelco-van-den-Berg

Dit kunstwerk van SuperA is genomineerd in de categorie Sickest Street Artist NL en Awesome Advertising. Foto is gemaakt door SuperA.

248450_1039736346082863_8309202440867854998_n

Mocht je nu enthousiast geworden zijn en naar deze awards willen, dan kan dat! Er zijn namelijk nog steeds kaarten te bestellen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.