Deze wasknijper is dieptepunt in ontwikkeling slimme gadgets

Nu aan het lezen

Deze wasknijper is het dieptepunt in de ontwikkeling van slimme gadgets

Deze wasknijper is het dieptepunt in de ontwikkeling van slimme gadgets

Poeh, poeh wat hebben we het toch druk met z’n allen. Gelukkig zijn er allerlei fabrikanten die met fantastische slimme oplossingen komen om dat probleem op te lossen. Slimme koelkasten, slimme waterflesjes en slimme stoelpoten. De nieuwste fabrikant in dat rijtje: Omo. Ja, van de wasmiddelen.

En nee, die komen niet met een eigen wasmachine, maar met iets wat tot nu toe helemaal geen elektriciteit verbruikte, namelijk een wasknijper: Peggy.

Laat het even bezinken.

Peggy is volgens Omo een ‘revolutie op de manier waarop je je was doet’. Want, zoals in het filmpje duidelijk wordt, heb je hierdoor véél meer tijd voor de mensen om je heen. Wat ze er niet bij vertellen, is dat je uiteindelijk een ganse dag bezig bent met die verdomde app, waardoor je uiteindelijk meer tijd kwijt bent aan het was- en droogproces dan met een simpele blik op je standaard weerapp.

Daar houdt het niet mee op. Als je was eenmaal hangt te drogen, komt Peggy je ook lastigvallen met notificaties over het weer. Als het onverhoopt toch blijkt te gaan regenen, stelt Peggy je helemaal prima op de hoogte. Het ding biedt nog net geen excuses aan, want wat zo’n melding je eigenlijk vertelt is dat Peggy zijn werkt niet goed heeft gedaan. Foei, Peggy! Terug in je wasmand!

Het is logisch dat fabrikanten nadenken over producten en diensten die ons leven makkelijker maken, maar je kunt natuurlijk ook enorm overdrijven. Peggy is in mijn ogen het nieuwste dieptepunt van fabrikanten die mee willen varen op de trend om elk product ‘slim’ te maken. Het illustreert dat sommige fabrikanten vergeten dat ze producten verkopen aan grote hompen wandelend vlees die beschikken over een bijzonder goed ontwikkelde intelligentie: mensen.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.