Disney maakt een Percy Jackson-serie voor Disney+

Nu aan het lezen

Disney maakt een Percy Jackson-serie voor Disney+

Disney maakt een Percy Jackson-serie voor Disney+

Disney heeft met zijn lange geschiedenis behoorlijk wat intellectueel eigendom waar het uit kan putten, en met aankopen als 20th Century Fox is dat alleen maar meer geworden. En daar maakt het bedrijf gretig gebruik van: Disney werkt aan remakes van allerlei films en series. De meest recente in de rij: Percy Jackson.

Percy Jackson is van origine een boekenserie over de demigod Percy, die de zoon is van de Griekse god Poseidon en een menselijke moeder. In 2010 en 2013 verschenen twee films op basis van die boeken, onder de vlag van 20th Century Fox. En nu komt er opnieuw een live action-vertolking van de boekenserie. Deze keer gaat het om een serie op Disney+, schrijft The Verge.

De nieuwe Disney+-serie werd door schrijver Rick Riordan zelf aangekondigd op Twitter. De serie volgt de verhaallijn van de boekenserie en begint in seizoen 1 met het boek The Lightning Thief. In dat boek – en in de gelijknamige film – gaat Percy opzoek naar de bliksemschicht van Zeus. Veel meer over de serie is echter nog niet bekend.

Eerder ontevreden

Wel heeft Riordan gezegd dat hij betrokken blijft bij ieder deel van de show. Opvallend, want hij was – net als veel fans – niet echt tevreden met de twee originele films. In het verleden heeft hij zelfs verteld dat hij na het zien van het script en wat de cast en crew op de set deden, hij een stap terug heeft gezet. Het script was volgens hem niet goed genoeg en Percy was te oud (17, in plaats van 12).

Fans kwamen ondanks hun onvrede toch op de films af, waardoor deze het nog relatief goed deden in de bioscopen. Nu lijkt Riordan toch wel meer vertrouwen te hebben in een live action-vertolking van zijn boekenserie. En dat kan menig fan alleen maar hoop geven.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.