Disney maakt korte animatiefilms voor kinderen van originele Star Wars-films

Nu aan het lezen

Disney maakt korte animatiefilms voor kinderen van originele Star Wars-films

Disney maakt korte animatiefilms voor kinderen van originele Star Wars-films

Wanneer is het juiste moment om je kind voor het eerst Star Wars te laten zien? Die vraag heeft opeens een stuk eenvoudiger antwoord gekregen. Disney heeft namelijk aangekondigd een nieuwe serie aan korte animatiefilms voor kinderen te lanceren, die eigenlijk gewoon verkorte versies zijn van de originele films. Dat meldt The Verge.

De filmserie wordt op die manier dus kindvriendelijker, maar het originele verhaal blijft. De eerste zes korte films verschijnen op 30 november op een speciale website en op een eigen YouTube-kanaal genaamd Star Wars Kids. Het initiatief is volgens James Waugh, de vice-president van franchise content en strategie bij Lucasfilm, ontworpen om een kindvriendelijke introductie te zijn in de franchise.

“Vrienden die ook ouders zijn hebben me de afgelopen jaren vaak verteld dat ze hun kinderen Star Wars wilden laten zien, maar het gevoel hadden dat hun kinderen nog niet helemaal klaar waren voor de films”, aldus Waugh. Maar daar moet nu dus verandering in komen.

Nieuwe generatie fans

Er is al een trailer van de serie, waarin te zien is dat sommige dialogen en scènes uit de originele films hergebruikt worden. Maar daarbij wordt wel gebruikgemaakt van een animatie met wilde en overdreven bewegingen en acties, wat beter past bij jongere kijkers.

De bedoeling is natuurlijk dat die jongere kijkers uiteindelijk opgroeien – wat ze hoe dan ook gaan doen – en fans van de franchise blijven. Zo ontstaat er een nieuwe generatie aan fans die uiteindelijk ook naar de nieuwe films in de bioscoop gaan.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.