Disney+ tikt binnen één dag al de 10 miljoen abonnees aan - Vance

Nu aan het lezen

Disney+ tikt binnen één dag al de 10 miljoen abonnees aan

Disney+ tikt binnen één dag al de 10 miljoen abonnees aan

Hoewel we in Nederland al langer gebruik konden maken van Disney+, is de betaalde dienst pas een paar dagen geleden van start gegaan. Dat zorgde ervoor dat de dienst ook buiten de proefgebieden, waar Nederland dus ook onder viel, te gebruiken is. En daarmee trekt de streamingdienst al 10 miljoen abonnees.

10 miljoen abonnees

Blijkbaar zaten een hoop mensen te wachten op het aanbod van Disney+, want zóveel abonnees, slechts een paar dagen na de lancering, is nogal een overwinning natuurlijk.

In Amerika gingen de gebruikers helemaal los: in de eerste 24 uur hebben zij al 1,3 miljoen uur (!) aan content bekeken. De app werd maar liefst 3,2 miljoen keer gedownload en, niet geheel verrassend, de meeste downloads kwamen uit de Verenigde Staten. Zij waren goed voor 89 procent van het aantal downloads van de app.

Problemen

Dat het zo hard liep, zorgde helaas wel voor een paar technische problemen. Vooral op Twitter klaagde de gebruikers over bepaalde titels, zoals de Star-Warsfilms en de nieuwe serie The Mandalorian. Deze bleken niet beschikbaar te zijn.

Het bedrijf gaf aan dat de vraag hun verwachtingen had overtroffen aan The Hollywood Reporter.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.