Disney werkt aan live action-versie van Klokkenluider van de Notre Dame

Nu aan het lezen

Disney werkt aan live action-versie van Klokkenluider van de Notre Dame

Disney werkt aan live action-versie van Klokkenluider van de Notre Dame

Als je nu naar de bioscoop gaat en naar de posters kijkt voor films die binnenkort verschijnen, kun je je afvragen in welk jaar we leven. Disney is namelijk druk bezig met live action-versies van zijn klassiekers. Dit jaar verschijnen bijvoorbeeld The Lion King, Dumbo en Aladdin. En over een paar jaar komt er een nieuwe bij: The Hunchback of Notre Dame (De Klokkenluider van de Notre Dame).

Disney zit nu in de vroege ontwikkeling van de film, die gebaseerd is op de eerdere geanimeerde versie van het bedrijf en het boek Notre-Dame de Paris van Victor Hugo uit 1831. Dat meldt Variety. Het verhaal gaat over de klokkenluider van de Notre Dame en zijn vriendschap met de zigeuner Esmeralda.

Ontwikkeling van de film

Het script voor de nieuwe versie van de film wordt geschreven door David Henry Hwang. Hwang won eerder al een Tony voor M. Butterfly, en werd genomineerd voor Flower Drum Song en Golden Child. Mandeville Films en Josh Gad (bekend als Olaf uit Frozen en LeFou uit Beauty & the Beast) gaan de film produceren.

De muziek wordt gemaakt door Alan Menken en Stephen Schwartz. Schwartz schreef ook muziek voor Wicked, Godspell en Pippin. Menken heeft acht Oscars gewonnen en werkte eerder aan Beauty and the Beast en Aladdin. Ook schreef hij de originele muziek voor The Hunchback of Notre Dame.

Wanneer de film precies verschijnt en wie de rollen op zich nemen, is nog onbekend.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.