We zijn even stil van de magische Disney-trailer van A Wrinkle in Time

Nu aan het lezen

We zijn even stil door de magische Disney-trailer van A Wrinkle in Time

We zijn even stil door de magische Disney-trailer van A Wrinkle in Time

Disney heeft zojuist een de eerste teasertrailer vrijgegeven van het langverwachte A Wrinkle in Time. Geen idee waarom dit groot nieuws is? Lees en kijk dan vooral even verder.

Het feit dat Oprah een rol vervult in het magische A Wrinkle in Time, zorgt voor fantastische visuele images én behoorlijk wat woordgrappen (jij krijgt een poster! En jij! En jij!). Toch is het niet de talkshowgoeroe die de aandacht steelt in de Disney-trailer.

Sweet dreams

De echte magie begint met de muziek: een cover van de jaren ’80 hit Sweet Dreams. De pophit van Eurythmics is deels opzwepend en heeft veel weg van een slaapliedje. Het is de perfecte introductie bij een rare, prachtige en betoverende wereld in de eerste trailer voor A Wrinkle in Time, geschreven door de maker van Frozen, Jennifer Lee.

Het lied verklapt meer dan onze ogen voor mogelijk houden: in deze nieuwe film die in maart 2018 zal draaien, staat het bol van de fantasie-elementen rechtstreeks afkomstig uit een droom.

Kinderboek

Behoorlijk droomwaardig zijn verder de visuele bewerkingen, de outfits én sterrencast. Want wauw, Reese Witherspoon (Legally Blonde, Wilde), Oprah (Selma) , Zach Galifianakis (The Hangover) en Will McCormack (American Outlaws) in één film belooft wat. Regisseur van A Wrinkle in Time is Ava DuVernay (Selma) die met de topcast één van de meest diverse casts ooit in een Disney film weet neer te zetten.

Dan nu de film zelf. Waarom zouden we naast alle obvious redenen willen kijken naar dit visuele hoofdstandje?

Welnu, in de VS is A Wrinkle in Time een klassiek kinderboek over Meg en Charles Wallace die op zoek zijn naar hun vader die verdwenen is tijdens een experiment toen hij voor de regering werkte. Jeugdherinneringen en nostalgie worden aangewakkerd met de nieuwe film, schrijven fans van het eerste uur. En hoewel in 2003 het verhaal al werd verfilmd, belooft deze versie met behulp van alle moderne technieken van een aanzienlijk hoger niveau te zijn.

Overeenkomsten

Waar we in Nederland als kind druk in de weer waren met Dikkertje Dap (dit najaar ook in de bioscoop!), is er geen reden waarom het verhaal over de twee kinderen die worden geholpen door drie bijzondere vrouwen genaamd – Mrs. Which, Mrs. Whatsit en Mrs. Who –  niet interessant is voor ons. Het echte verhaal, afkomstig uit een fantasyroman uit 1963, gaat over verschillen en overeenkomsten en dat is dan weer een heel universeel thema.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.