Disney's live action Aladdin krijgt blanke acteur en fans zijn woedend - Vance

Nu aan het lezen

Disney’s live action Aladdin krijgt blanke acteur en fans zijn woedend

Disney’s live action Aladdin krijgt blanke acteur en fans zijn woedend

Die Disney jaren zal je nooit meer vergeten. De ontluikende liefde tussen Esmeralda en Quasimodo, de geboorte van Simba en natuurlijk Aladdin en Yasmin. Wat bij iedere liefhebber van Aladdin inmiddels ook wel bekend is, is dat de hoofdrolspelers niet bepaald blank zijn. Ze komen namelijk uit het Midden-Oosten.

Nieuw karakter

Toch vond Disney het tijd voor wat nieuws en maakte een opvallende keus voor de live-action versie van de originele Disney film. Zij kozen Billy Magnussen (As the World Turns) voor een nieuwe rol in de film, die van Prince Anders. Het lijkt erop dat Prince Ali er concurrentie bij krijgt.

Het personage kwam niet voor in de originele cartoon uit 1992 en wat zijn rol precies is, weet men ook nog niet. Magnussen heeft wel al enige prins-ervaring, zo speelde hij eerder in de film Into The Woods. 

Reacties

De hoofdrol van Aladdin himself wordt gespeeld door de Egyptisch-Canadese acteur Mena Massoud en actrice van Indiase afkomst, Naomi Scott, speelt Yasmin. Toch is niet iedereen het eens met de keuze voor een blanke acteur in een ‘gekleurde’ film. De reacties van de Disney fans liegen er niet om. Ze beschuldigen het bedrijf onder andere van ‘whitewashing’ en verwijzen ook naar de blanke Britse regisseur van de film, Guy Ritchie.

Diversiteit

De strijd om diversiteit is nog lang niet gestreden in Hollywood, zo blijkt maar weer. Toch lijkt de cast van de nieuwe Disney-film behoorlijk divers. Will Smith deelde een enthousiaste foto op Facebook waarbij hij zijn rol in de film bekendmaakte. De acteur zal de rol van de Geest innemen. Ondanks alle kritiek op de acteurs en regisseur, lijkt de cast er ontzettend veel zin in te hebben. Go Will, you get your Genie on!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.