Dit geeft Facebook aan zijn nieuwe werknemers - Vance

Nu aan het lezen

Dit geeft Facebook aan zijn nieuwe werknemers

Dit geeft Facebook aan zijn nieuwe werknemers

Ben Barry, voormalig designer bij Facebook, publiceerde afgelopen week een serie fotoscans van de “little red book” van de social media gigant. Hij werkte hieraan tijdens zijn dienst bij het bedrijf.

De beelden laten ons het boekje zien dat Facebook, sinds hun mijlpaal van één miljard gebruikers in 2012, uitdeelt aan zijn nieuwe werknemers. Geïnspireerd op het origineel, het communistische “Little Red Book” van Mao Zedong, laat de de Facebook versie ons propagandische quotes zien over de geschiedenis en de werkcultuur van Facebook.

Ook al is het zeer onwaarschijnlijk dat Facebook hier een poging doet tot een associatie met Zedong, lijken de geselecteerde quotes en citaties in het boek wel enigszins op die van het communistische werk.

Ben Barry, binnen Facebook bekend om zijn focus op het merk van het bedrijf en door zijn collega’s benoemd tot “Propaganda Minister”, legt uit wat het doel is van dit boekje vol inspirerende anekdotes en motiverende quotes:

“As the company of Facebook grew, we faced a lot of challenges. One of them was explaining our company’s mission, history, and culture to new employees. Over the years, a lot of formative company discussions and debates had happened in Facebook Groups, over email, or in person. Those who had been present at the time had context, but for new employees that information was difficult to find, even if you knew what you were looking for. We wanted to try to package a lot of those stories and ideas in one place to give to all employees.”

De beelden die uitgebracht werden van het kleine, rode boekje zijn helaas voorgeselecteerd. Je kan pas echt alle pagina’s van het boek te zien krijgen als je zélf een nieuwe aanwinst bent van Facebook. Hier een selectie van de beelden:

benbarry-000201

facebook

facebook

facebook

facebook

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.