Dit is de reden dat we nu al All I want For Christmas luisteren - Vance

Nu aan het lezen

Dit is de reden dat we nu al All I want For Christmas luisteren

Dit is de reden dat we nu al All I want For Christmas luisteren

Het is een uitzonderlijk warm voor deze tijd van het jaar maar dat weerhoudt het internet er niet van te surfen naar All I want for Christmas Is You. Sprake van een zonnesteek? Nee hoor, gewoon Mariah Carey die in de zomer haar nieuwe kersttournee aankondigt. Deze winter doet de zangeres op 13 december de Ziggo Dome aan, meldt organisator Mojo.

De kerstshow van la Carey bevatte afgelopen jaar zowel haar eigen (kerst)liedjes als klassieke hits. Hoe de show er dit jaar uit zal zien, is nog niet bekend. Maar iets zegt ons dat de woorden ‘over the top’ en ‘naar binnen worden gedragen op een luxueuze brancard’ aan bod zullen komen.

Carey-knallers

De kaartverkoop voor de show begint vrijdag. Kun je niet wachten tot de kerst? Rolling Stone vroeg aan fans om hun favoriete Carey-knallers en daaruit kwam dit lijstje. Zet je geluid open, koptelefoon op en gaan.

5. Always Be My Baby (1995)

Mimi liet in 1996 zien wat ze in huis had: een zoetgevooisde stem (vijf octaven!) en power om gladde balad te mixen met pop. Always Be My Baby was haar 11e single die terechtkwam op nummer één.

4. Hero (1993)

Pak je tissues er maar bij voor dit nummer dat Mariah Carey schreef voor Gloria Estefan voor de film Hero (1992). Na aandringen van de producer besluit ze het zelf op te nemen en een jaar later uit te brengen. We cry with you and support you, Mariah.

3. We belong together (2005)

Een tijdloos liedje van Mariahs comeback album uit 2005 die we kunnen blijven luisteren. Op repeat dus.

2. Fantasy (1995)

Het heeft een wat spooky begin met een clown, maar Fantasy hééft die betoverende werking van een fantasiewereld. Vrolijk, upbeat en vol ‘shoobiedoobiedoop. We kunnen op basis van dit nummer alleen maar concluderen dat de jaren negentig fantastisch waren.

1. Vision of Love (1990)

Het doet wat Céline Dion achtig aan, maar Miss Carey geeft toch echt haar eigen touch aan dit diepgaande liefdesnummer. Met vingerknip and the whole shabang. Heerlijk.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.