Dit is er in House of Cards gebeurd met Frank Underwood

Nu aan het lezen

Dit is er in House of Cards gebeurd met Frank Underwood

Dit is er in House of Cards gebeurd met Frank Underwood

Kevin Spacey kwam vorig jaar oktober groot in het nieuws, toen hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Netflix besloot vlak daarna om de hoofdrolspeler van House of Cards te ontslaan en de serie te beëindigen. Maar niet voor er een laatste seizoen is gekomen. En nu weten we wat er met Frank Underwood gebeurd is.

House of Cards krijgt nog één seizoen, dat op 2 november op Netflix komt te staan. Spacey, oftewel Frank Underwood, is daar niet in te zien, gezien de beschuldigingen en zijn ontslag vorig jaar. Maar Underwood kan natuurlijk niet zomaar verdwijnen. Dus wat is er nu precies met hem gebeurd?

In een nieuwe teaser die op Twitter is geplaatst, komen we daar achter. Daarin zien we hoe Claire Underwood – gespeeld door Robin Wright – tegen het graf van Frank praat. Het is dus duidelijk: hij is dood. Eerder werd al duidelijk dat Claire in het nieuwe seizoen de teugels van Frank overneemt.

Seksuele intimidatie

De beschuldigingen tegen Spacey zijn overigens niet mis. Zo zou hij in 1986 seksuele handelingen hebben uitgevoerd met een minderjarige jongen. Het gaat om Anthony Rapp, bekend van Star Trek: Discovery. Hij was destijds nog maar 14 jaar oud. Spacey zelf kwam vlak daarna uit de kast als homoseksueel, maar zegt het voorval zich niet te kunnen herinneren.

Later kwamen er echter meer beschuldigingen binnen. En leden van de cast meldden dat de werksfeer onprettig was. Netflix besloot toen om de acteur te ontslaan en de serie te herschrijven. Op 2 november zien we het resultaat.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.