Dit is hoe Google's nieuwe campus in Californie eruit gaat zien

Nu aan het lezen

Dit is hoe Google’s nieuwe campus in Californië eruit gaat zien

Dit is hoe Google’s nieuwe campus in Californië eruit gaat zien

Google bracht afgelopen jaar zijn plannen naar buiten voor het bouwen van een geheel nieuw kantoor. Het kantoor zou gebouwd worden in de vaste woonplaats van Google: Mountain View in Californië.

Google treedt daarbij in de sporen van Apple, die al eerder naar buiten bracht om een paar kilometer verderop een kantoor in de vorm van een soort ruimteschip te bouwen. Ook Google’s ontwerp lijkt behoorlijk futuristisch en moet ervoor zorgen dat het gebouw in de omgeving opgaat.

Hoewel Google in eerste instantie een gebouw wilde ontwerpen dat zo licht was dat je het kon verplaatsen, lijken de conceptfoto’s die Google heeft gepubliceerd daar wel iets van af te wijken. Het gebouw heeft de uitstraling van een gigantische tent zoals je deze op festivals vindt, maar dan in een groen en duurzaam tintje. Het gebouw lijkt voornamelijk te bestaan uit glas en hout, waardoor het te groot en robuust lijkt om ‘gemakkelijk’ te kunnen verplaatsen.

GoogleCampus6

Op een afstandje lijkt het gebouw een soort glooiend landschap te zijn, wat het voornamelijk komt door het speciale dak. Het plan om te focussen op het ‘buiten leven’ en het creëren van een harmonie tussen de natuur en het futuristische gebouw, lijkt dan ook goed gelukt te zijn. Zo laten de conceptfoto’s zien dat het gebouw bestaat uit verschillende groene plekken die plaats bieden om te eten, relaxen en te trainen.

De gehele campus moet volgens The Next Web zo’n 180.000 vierkante meter (!) groot worden, waarvan zo’n  140.000 vierkante meter ook echt ruimtes beslaat zoals kantoren, kantines en fitnessruimtes. De andere 40.000 beslaat de wandelpaden die verschillende plekken met elkaar verbinden.

GoogleCampus1 GoogleCampus6 GoogleCampus5

Het gehele concept heeft Google beschreven in een gigantisch pdf van 40 MB, inclusief prachtige conceptfoto’s dat hier te vinden is.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.