Dit slimme seksspeeltje verandert het vrouwelijk orgasme in kunst

Nu aan het lezen

Dit slimme seksspeeltje verandert het vrouwelijk orgasme in kunst

Dit slimme seksspeeltje verandert het vrouwelijk orgasme in kunst

Bij de woorden kunst en orgasme denk je al gauw aan de vele fotoprojecten waarbij mannen en vrouwen werden vastgelegd op hun hoogtepunt. De verwondering voor dit biologische proces dat vele vormen kent, is groot. Toch is het expliciet weergeven ervan niet nodig, bewijst seksspeeltjes startup Lioness, maker van de ‘fitbit onder de vibrators’.

Het Amerikaanse bedrijf presenteert tijdens CES een bijzonder staaltje kunst op basis van data van vrijwilligers die plezier hebben beleefd aan hun 229-dollar kostende slimme seksspeeltje.

Seks-data

Doorgaans is er al data te zien in de gratis Lioness-app, waar het zich manifesteert als golven in pieken en dalen terwijl de bekkenbodem beweegt en verschillende interne temperaturen worden gemeten. Voor deze nieuwe tentoonstelling is gekeken naar een nieuwe manier om de climax te illustreren.

Mede-oprichter en orgasme-expert Liz Klinger zegt tegen Engadget dat er drie verschillende visuele representaties zijn van vrouwen die elk op hun manier een orgasme hebben. Van iemand die langzaam opbouwt en een grote bevrijding ervaart tot iemand iemand die het langzamer opbouwt of een persoon die snel maar niet heftig klaarkomt.

Plezier

Het is volgens Lioness niet alleen de bedoeling dat bezoekers van de huidige tentoonstelling zien hoe divers het orgasme is, maar ook dat je op den duur in staat bent zélf te zien hoe het eruit ziet als je de spreekwoordelijke poorten van de hemel bereikt.

De bedrijfsontwikkeling staat niet stil. De verwachting is dat Lioness-gebruikers in het voorjaar hun eigen hoogtepunt op deze kunstzinnige manier kunnen bewonderen in de app.

Artgasms

Wanneer je ziet wat bij een persoon een bepaalde reactie veroorzaakt, wordt het begrip hoe je jezelf of anderen kan plezieren groter, meent Lioness dat orgasmes eufemistisch ‘Artgasms‘ noemt. Kunstzinnig aangelegd of niet, voorlichting over seksueel plezier is er nooit genoeg. Dus enter de robots – ook in de slaapkamer.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.