Dit waren de 10 beste Netflix films van 2019 - Vance

Nu aan het lezen

Dit waren de 10 beste Netflix films van 2019

Dit waren de 10 beste Netflix films van 2019

Het is de laatste dag van 2019, nog heel even en we duiken een nieuw decennium in. De hoogste tijd om nog even terug te blikken op het afgelopen jaar, dus. Op Netflix zijn er nogal wat nieuwe films verschenen. Helemaal omdat Netflix zijn best deed met het produceren van eigen films. Eens kijken welke hiervan het het beste deden in 2019.

10: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Op nummer 10 staat de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile met Zac Efron in de hoofdrol. Hij speelt het verhaal van de seriemoordenaar Ted Bundy. Deze film scoort een 6,6 op IMDB en staat daardoor op de laagste plek in deze top 10.

9: I am Mother

Op nummer 9 in deze lijst staat I am Mother. Het gaat over een vrijwel uitgeroeide wereld dat hersteld moet worden door middel van een robot. Deze is gebouwd om de aarde opnieuw te kunnen bevolken. De robot neemt de opvoeding van een jong meisje op zich, maar wanneer blijkt dat de buitenwereld een stuk minder verlaten is dan van te voren gedacht, wordt er toch anders over de robot gedacht. Heeft de robot dan toch een eigen motief?

De film krijgt een 6,8 op IMDB.

8: The Dirt

The Dirt is een filmbiografie over de metalband Mötley Crüe. De bandleden hielden er nogal een losbandige levensstijl op na. In deze film speelt de Game of Thrones acteur Iwan Rheon. Op IMDB scoort deze film een 7.

7: FYRE: The Greatest Party That Never Happened

De welbekende Netflix documentaire over het Fyre festival kon natuurlijk niet achterblijven in deze lijst. In deze documentaire zien we de flop van het Fyre festival en vooral ook hoe dit precies had kunnen gebeuren. We zien hoe de voorbereidingen eraan toe gingen, hoe de bezoekers hier aankomen en zien dat het een grote deceptie is. Op IMDB scoort deze documentaire een 7,2.

6: The King

Op nummer 6 in de lijst staat de film The King. De film gaat over prins Hal die zijn vader moet opvolgen in een tijd van oorlog en politieke onrust. De film is een Amerikaans-Australisch kostuumdrama en is gebaseerd op de toneelstukken Henry IV, part 1, part 2 en Henry V van Shakespeare.

Op IMDB scoort deze film een 7,3. Het is dus zeker het kijken waard.

5: El Camino: A Breaking Bad Movie

Natuurlijk kon deze film niet ontbreken in de lijst. De meningen zijn verdeeld, maar volgens IMDB is ook deze film met een 7,4 beoordeeld. Deze film is een vervolg op de Breaking Bad serie. We zien Jesse Pinkman die zijn leven weer oppakt. En naast hem, zijn er natuurlijk meerdere interessante personages van de serie te zien. Het is wel aan te raden om eerste de Breaking Bad-serie te bekijken voordat je aan deze film begint.

4: Dolemite Is My Name

Op nummer 4 zien we een film met Eddie Murphy in de hoofdrol, hij heeft zijn acteercarrière namelijk helemaal weer opgepakt. Voor Dolemite Is My Name kruipt Murphy in de huid van Rudy Ray Moore. Op IMDB krijgt ook deze film een 7,4.

3: The Irisman

Dan gaan we door naar de top 3. Grappig genoeg zien we in deze lijst de films die in de laatste maanden pas op Netflix verschenen. Op nummer 3 staat The Irisman, een film die natuurlijk niet kon ontbreken in deze lijst. Regisseur Martin Scorsese wilde al jaren het boek ‘I Heard You Paint Houses’ verfilmen, maar kon nergens terecht. Gelukkig bood Netflix hem deze mogelijkheid wél aan.

Je moet even de tijd nemen voor deze film én van maffiaverhalen houden: de film duurt maar liefst 3,5 uur. Met Joe Pesci, Robert De Niro en Al Pacino in de hoofdrol, is deze film zeker de moeite waard. Op IMDB scoort-ie een 8,2.

2: Klaus

Grappig genoeg is er ook een kerstfilm in de top 10 te vinden. Klaus gaat over een ongemotiveerde postbode die naar een afgelegen eiland wordt gestuurd. In dit dorpje heerst al jaren haat en nijd. Hier ontmoet hij Klaus, en zorgen ze er samen voor dat het dorp weer wat liefde en geluk voelt. Natuurlijk heeft deze kerstfilm ook een mooie kerstboodschap. Op IMDB krijgt Klaus een 8,3.

1: Marriage Story

Op nummer één staat de vrij nieuwe Netfix-film Marriage Story. De film geeft een realistische kijk op de relatie tussen de hoofdpersonen. Het stel, met kinderen, besluit namelijk om uit elkaar te gaan. In de hoofdrol zien we Scarlett Johansson en Star Wars-acteur Adam Driver.

Op IMDB scoort deze film een 8,4.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.