Dit waren de beste 1 april grappen in de techwereld - Vance

Nu aan het lezen

Dit waren de beste 1 april grappen in de techwereld

Afbeelding via YouTube/Google Nederland

Dit waren de beste 1 april grappen in de techwereld

Ben jij gisteren ergens in getrapt? Er wordt gespeculeerd dat 1 april steeds minder populair wordt voor grappen, maar toch zijn er ook dit jaar weer een aantal goede grappen uitgehaald. Vooral in de techwereld waren de merken op dreef. Er werd dan ook behoorlijk wat moeite gestopt in een aantal goeie grappen ínclusief video’s. Dit waren de opvallendste grappen dit jaar.

Google

Zoals verwacht, had Google ook dit jaar weer zijn best gedaan. Ze kwamen ook dit jaar met meerdere grappen waar zo te zien aardig wat tijd in gestopt is. De eerste had te maken met hun Files app, een app die je telefoon opschoont. Maar hoe zit het dan met de buitenkant van je smartphone? Daar bedachten ze een handige manier op.

Daarnaast kwam Google ook weer met een Nederlandse grap. Zo hebben we eerdere jaren al innovaties met wind voorbij zien komen, net als de automatisch rijdende fietsen. Dit jaar werd er gebruik gemaakt van een ander, puur Hollands product: tulpen. En hoe mooi zou het zijn als je met deze Hollandse bloemen kon communiceren? Zo kunnen de tulpen aangeven wanneer ze dorst hebben, of in het zonnetje gezet willen worden. Google maakt van je droom werkelijkheid:

Tot slot werd ook Google Maps onder handen genomen. Zo werd Maps omgetoverd tot een heus Snake-landschap. Waar je het ouderwetse spelletje kunt spelen in steden als San Francisco, Tokyo, Sydney en Londen. Het spel is nog te spelen in de app. Open de app en klik linksboven op het menu, onderaan vind je ‘Snake spelen’. Speel je het liever vanaf je laptop? Ook dat is mogelijk via deze website.

Duolingo

Iedereen die een taal wil leren, kent deze app vast wel. Als je bekend bent met Duolingo, dan weet je waarschijnlijk ook wel dat de push notificaties lang niet altijd zo goed uitkomen. Dat werd ook op het hoofdkantoor van Duolingo opgemerkt, en daar besloten ze dus iets aan te veranderen, speciaal voor 1 april.

T-Mobile

Je kent het vast wel, je probeert te bellen maar kan de andere aan de lijn nauwelijks verstaan omdat er zoveel lawaai is op straat. T-Mobile kwam daarom met een fantastische oplossing, namelijk de BoothE. Een hokje waar je in kunt bellen om even te ontsnappen aan de drukte van buitenaf. Handig!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.