Dit zijn de plekken in VS waar je nog steeds ontslagen kan worden vanwege je seksuele geaardheid - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de plekken in VS waar je nog steeds ontslagen kan worden vanwege je seksuele geaardheid

Dit zijn de plekken in VS waar je nog steeds ontslagen kan worden vanwege je seksuele geaardheid

De afgelopen jaren zijn de gelijke rechten van mensen die op hetzelfde geslacht vallen of een ander geslacht aannemen in de Verenigde Staten al een flinke strijd geweest. Zo is het nu mogelijk om in alle 50 staten te trouwen ongeacht je seksuele geaardheid of identiteit. Toch zijn ze in de Verenigde Staten nog lang niet zover als iedereen denkt. Volgens Fast Company is het nog steeds mogelijk om ontslagen te worden als je bijvoorbeeld gay of transgender bent in 28 staten.

In 2013 vertelde één op de vijf transgenders of mensen die op hetzelfde geslacht vallen aan PEW-onderzoekers slachtoffer te zijn van mishandeling door hun werkgever op grond van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Ondanks dat het homohuwelijk momenteel in elke staat gelegaliseerd is, is de discriminatie tegen de zogenoemde LGBT-werknemers (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) juist gegroeid.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 15.23.03

Slechts in 19 staten en in Washington D.C. zijn er wetten opgezet die LGBT-werknemers tegen discriminatie van werkgevers beschermen. Drie andere staten beschermen LGBT-werknemers wel tegen de seksuele geaardheid, maar niet tegen de gender-identiteit.

ACLU maakte daarom een overzicht van alle staten waar je nog steeds ontslagen kan worden aan de hand van je geaardheid of genderkeuze. En op FastCompany vind je een interactieve infographic met waarin dezelfde informatie met kleuren wordt weergegeven.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.