Tijdens de coronacrisis kwamen zij samen met een virtuele reünie

Nu aan het lezen

Dit zijn drie van de tofste virtuele reünies van de coronacrisis

Dit zijn drie van de tofste virtuele reünies van de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat we allemaal binnen moeten blijven, zo ook de mensen in Hollywood. Maar dat betekent niet dat we ons hoeven te vervelen! Diverse acteurs hebben namelijk toffe nieuwe content gemaakt in de vorm van een virtuele reünie. Vaak doen ze dat niet alleen voor de lol, maar ook voor een goed doel. De afgelopen maanden zagen we er diverse – bijvoorbeeld van The Office US –  maar dit zijn toch wel drie van de leukste.

The Lord of the Rings

Om maar te beginnen met de virtuele reünie waar het ook allemaal mee begon: die van The Lord of the Rings. In mei dit jaar organiseerde acteur Josh Gad een reünie met de volledige cast van de trilogie. Natuurlijk gebeurde dat op veilige afstand: iedereen zat thuis en logde in via Zoom. Het geheel werd vervolgens op YouTube uitgezonden, waarmee geld werd opgehaald voor het Amerikaanse goede doel No Kid Hungry.

De uitzending – die 50 minuten duurt – is nog altijd terug te kijken op YouTube. Daarin zien we acteurs als Sean Astin (Samwell), Elijah Wood (Frodo), Orlando Bloom (Legolas), Dominic Monaghan (Merry) en Ian McKellan (Gandalf) herinneringen aan de films en het maken ervan ophalen. Een must-see voor iedere fan van Lord of the Rings dus!

Mean Girls

Waar denk je aan als we zinnen als “You can’t sit with us!”, “That’s so fetch!” en “You look sexy with your hair pushed back” zeggen? Mean Girls natuurlijk! Geloof het of niet, maar deze film is alweer 16 jaar oud. Hoog tijd voor een reünie dus, en dat dachten de castleden gelukkig ook. En net als bij de reünie van The Lord of the Rings is ook hier een goed doel bij betrokken: in de virtuele reünie roepen de castleden op om te gaan stemmen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november.

Tijdens de reünie – die afgelopen weekend op Instagram verscheen – vertellen de castleden over hun ervaringen van het spelen van de personages in de film. Amanda Seyfried vertelt bijvoorbeeld over haar ervaringen bij het spelen van Karen Smith, het domme blondje dat het weer kan voorspellen aan de hand van haar borsten. Seyfried vond de rol juist erg leuk: het leek op hoe zij zich zelf gedroeg op de middelbare school, in de hoop drama te vermijden. Naast Seyfried komen bijvoorbeeld ook Tina Fey (Ms. Norbury), Lindsay Lohan (Cady), Rachel McAdams (Regina) en Lacey Chabert (Gretchen) langs.

Niet alleen vertellen de castleden over hun eigen ervaringen, er wordt ook wat reclame gemaakt voor een nieuwe film. Mean Girls werd in 2017 namelijk omgezet in een Broadway-musical, en die musical wordt nu weer een film. We kunnen dus opnieuw gaan genieten van de gemene dames! En in de tussentijd kunnen we genieten van deze toffe reünie. That’s so fetch!

The Fresh Prince of Bel-Air

Als je al dacht dat Mean Girls oud was, ga dan maar eens even goed zitten: op 11 september was het precies 30 jaar geleden dat de allereerste aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air verscheen. Ja, echt. In april kwamen de castleden al via Zoom bij elkaar, wat uitgezonden werd op Snapchat (en nu te zien is op YouTube). De castleden vertellen over hun ervaringen tijdens de crisis, maar ook over hun ervaringen tijdens de show. En ja, er komen ook beelden uit de show langs, waar de acteurs zelf weer op reageren.

Als je denkt dat dat al tof is: er komt zelfs nóg een reünie aan. Zoals gezegd was 11 september de dag waarop de serie 30 jaar bestond. Om dat te vieren zijn de castleden bij elkaar gekomen op de oude set. Bijzonder daarbij is dat ook Janet Hubert terugkeert en in gesprek gaat met Will. Janet Hubert speelde de eerste drie seizoenen de rol van Aunt Viv, maar werd na ruzies vervangen. Hubert heeft in het verleden dan ook flink wat kritiek gehad op de show en op Will Smith zelf. Maar tijdens de reünie gaan de twee met elkaar in gesprek.

Deze reünie is echter nog niet uitgezonden. De special verschijnt rond Thanksgiving (26 november) op HBO Max. Of we de reünie ook in Nederland kunnen zien, is nog onduidelijk. Maar voorlopig kunnen we ons vast vermaken met de virtuele reünie uit april!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.