Documentaire Human: Vrouw vertelt over haar aangrijpende ervaringen in een concentratiekamp - Vance

Nu aan het lezen

Documentaire Human: Vrouw vertelt over haar aangrijpende ervaringen in een concentratiekamp

Documentaire Human: Vrouw vertelt over haar aangrijpende ervaringen in een concentratiekamp

Een heftig en verrassend verhaal is die van de joodse Francine Christophe. De inmiddels 82-jarige dame was pas elf jaar, toen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met haar moeder werd gedeporteerd naar het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. In de aangrijpende video vertelt Francine Christophe enkele verrassende details over haar verblijf in het kamp en de gevolgen die dit had op haar verdere levensloop.

De aangrijpende video is afkomstig uit de documentaire Human van Franse filmmaker Yann Arthus-Bertrand. Gedurende drie jaar interviewde hij meer dan tweeduizend mensen uit zestig verschillende landen. Zijn doel was om de verhalen over onderwerpen die ons allemaal aangaan, zoals liefde, geluk, armoede, oorlog, verlies en verdriet, op een mooie en aansprekende manier weer te geven.

De documentaire is donderdag 26 november in première gegaan. Zo is hij onder andere te zien bij FilmHallen Amsterdam, Louis Hartlooper Complex Utrecht, LUX Nijmegen en Lumière Maastricht. De volledige opbrengst gaat in Nederland naar Vluchtelingenwerk Nederland. Ook is de documentaire op internet gratis te bekijken.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.