Downton Abbey-film moet in de herfst van 2019 in de bioscoop verschijnen

Nu aan het lezen

Downton Abbey-film moet in de herfst van 2019 in de bioscoop verschijnen

Downton Abbey-film moet in de herfst van 2019 in de bioscoop verschijnen

Was jij ook zo’n fan van de serie Downton Abbey? Dan was je waarschijnlijk erg blij toen werd aangekondigd dat er een film van komt. Want wie krijgt er nu geen genoeg van de verhalen van de Crawley-familie? Nu is er nog meer goed nieuws: we weten wanneer de film verschijnt. De film moet op 13 september 2019 in de bioscopen komen, meldt Deadline.

De datum is gepland door Universal Pictures International. In de Verenigde Staten moeten ze nog een weekje langer wachten. Focus Features brengt de film daar namelijk pas op 20 september uit. “Sinds de serie geëindigd is hebben fans van Downton gewacht op het volgende hoofdstuk van de Crawley-familie”, aldus Peter Kujawski, chairman van Focus Features.

“We zijn blij dat we ons aan hebben gesloten bij deze geweldige groep van filmmakers, acteurs en vakmensen, onder leiding van Julian Fellowes en Gareth Neame, waarmee we terugkomen in de wereld van Downton.”

Downton Abbey

Downton Abbey was een televisieserie waarin we de levens van de Crawley-familie en hun bediendes volgden. De serie speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw. De serie kreeg maar liefst zes seizoenen en liep tussen 2010 en 2015. En het was een succes: het verhaal won drie Golden Globes en vijftien Emmy’s.

En nu komt er dus een film. Daarin komt de originele cast gelukkig weer terug. Dat betekent dat we onder meer Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter en Brendan Coyle op het witte doek gaan zien. Daarnaast verschijnen er een aantal nieuwe rollen.

De film wordt geregiseerd door Michael Engler.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.