Drie gezondheidsvoordelen die elke koffiedrinker ervaart

Nu aan het lezen

Drie gezondheidsvoordelen die elke koffiedrinker ervaart

Drie gezondheidsvoordelen die elke koffiedrinker ervaart

Het is een beetje flauw, maar de bevestiging dat je dagelijkse rituelen die je voor geen goud zou willen missen ook goed voor je zijn, wil je weten. Al helemaal als het wordt ondersteund door wetenschappelijk nieuws.

Ik heb het over koffie. Het perfecte kopje, weten liefhebbers, kan ervoor zorgen dat je de dag goed begint en je voorziet van de juiste vibe die anders gegarandeerd zou omslaan in een mineurstemming. Ik gebruik sinds kort een to-go cup zodat ik ook lekkere koffie drink, waar ik ook ben.

Koffie

Gelukkig, een kickstart in de vorm van een dosis caffeïne en een lekkere smaak zijn niet de enige positieve dingen die koffie je kan geven. Je kopje Java kan zelfs goed zijn voor je gezondheid. Medical News Today schrijft dat er veel gezondheidsvoordelen zijn – sommige meer indrukwekkend dan anderen.

Dit zijn de drie voordelen die elke koffiedrinker wilt weten:

1. Het kan vet verbranden

Yes! Cafeïne staat bekend om zijn thermogenesis stimulerende vermogen, het wat? Dat is wat ervoor zorgt dat je lichaam voedsel omzet naar energie. Het drinken van een kopje koffie verhoogt het aantal calorieën die je gedurende een dag verbrandt.

Koffie

2. Het verlaagt je risico op kanker

The American Journal of Clinical Nutrition vond dat het drinken van vier of vijf koppen koffie per dag het risico op bepaalde soorten kanker in je maag- en darmenstelsel met zo’n 15 procent vermindert. Het is belangrijk hierbij aan te geven dat meer koffiedrinken geen garantie is dat je geen kanker krijgt; maar het kan het wel helpen te voorkomen.

anigif_enhanced-27879-1413685012-4

3. Het kan je lever helpen beschermen

Uit een onderzoek van de University of Minnesota blijkt dat een fervente koffiedrinker minder risico loopt op leverkanker. Dus neem nog maar een koffie, op recept van de dokter.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.