3 makkelijke manieren om je productiviteit te boosten

Nu aan het lezen

3 makkelijke manieren om je productiviteit te boosten

3 makkelijke manieren om je productiviteit te boosten

Ze zeggen dat je ’s ochtends het productiefst bent. Je kunt in de ochtend het meest gedaan krijgen. Maar wat als deze uren voor de lunch niet als gepland gaan? Kun je dan helemaal niets meer voor elkaar krijgen? En dan moet de rest van de dag nog beginnen. Er zijn drie manieren van Mashable om toch die productiviteit terug te krijgen, gebaseerd op je humeur.

1. Wanneer je van streek bent

Slecht nieuws is nooit leuk om te ontvangen, maar al helemaal niet in de ochtend. In een Harvard Business Review legt de schrijfster uit hoe je toch nog iets van je dag kunt maken na slecht nieuws. Hierin legt ze uit dat het goed kan zijn om een pauze te nemen en iets te doen wat je leuk vindt. Al is het muziek of een podcast luisteren of het nieuws lezen. Met nieuws lezen moet je oppassen, want negatief nieuws kan je humeur negatief beïnvloeden. Ze raad aan om nieuws te lezen dat oplossingen biedt. Als je een negatief artikel leest, kun je dat met twee positieve weer recht trekken.

2. Als je je niet kunt focussen

Je hebt de ochtend onproductief doorgebracht door andere dingen te doen die weinig met werk te maken hebben. Je focus kun je heel makkelijk terug krijgen. Namelijk door koffie te drinken. Koffie helpt bij het hebben van focus. Als je al genoeg koffie voor de dag hebt gedronken, kun je even nadenken hoeveel water je vandaag hebt gedronken. In een artikel van Psychology Today legt de auteur uit waarom water drinken goed voor je is. Uitdroging kan ervoor zorgen dat je korte termijn geheugen minder goed werkt. Water drinken is daarom erg belangrijk als het gaat om focus.

3. Als je het gevoel hebt dat je niets gedaan krijgt

In een artikel van LearnVest krijgen collega’s te schuld. Collega’s kunnen erg afleidend zijn. Als je net een overleg hebt gehad en je ziet alweer dat er een urgent mail is binnengekomen. Een andere collega wil je mening ergens over horen. Prima dat je een teamplayer wil zijn, maar je hebt ook je eigen dingen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat het niet goed uitkomt en een andere tijd of datum voorstellen voor een overleg of meeting. Zoek uit wat prioriteit heeft en wat nog even kan wachten.

Een vervelende ochtend moet niet de rest van je dag verpesten. Kijk altijd naar waar het vandaan komt dat je een onproductieve ochtend hebt, dat werkt het best als je van de rest van de dag nog wel iets wil maken.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.