Duits restaurant Oma’s Küche verbiedt kinderen na 5 uur

Nu aan het lezen

Duits restaurant verbiedt kinderen na 5 uur en krijgt veel lof van gasten

Duits restaurant verbiedt kinderen na 5 uur en krijgt veel lof van gasten

De één vindt het geen probleem, de ander huivert bij het idee: kinderen in restaurants. In Duitsland wachtte een restaurant niet op de discussie, maar nam het zelf een duidelijke beslissing. In Oma’s Küche (Oma’s Keuken) zijn kinderen vanaf 5 uur ’s avonds niet meer welkom. En dat blijkt best een succes, meldt Quartz.

Het gaat specifiek om kinderen jonger dan 14. De reden achter de keuze, is dat klanten volgens eigenaar Rudolf Markl klaagden dat ze een rustige avond wilden en dat kinderen dat steeds verpesten. “Ze gooien eten, spelen tikkertje, schreeuwen, klimmen onder de tafels – en andere gasten hebben er gewoon geen geduld meer voor.”

Het gedrag van kinderen in restaurants is volgens Markl bovendien steeds erger geworden. De schuld legt hij bij de ouders, die het volgens hem niet uitmaakt hoe kinderen zich in een restaurant gedragen. Als de ouders gevraagd worden om hun kinderen in de hand te houden, zouden ze boos worden.

Sinds 13 augustus is de regel van kracht. En vooralsnog is het naar eigen zeggen best een succes. Markl kreeg 1.200 e-mails van mensen die hem steunden. En een aantal andere restauranteigenaars zouden geschreven hebben te overwegen een vergelijkbare regel te implementeren. Ook op Facebook zouden er vooral positieve reacties zijn gekomen.

Kindvrij populairder

Kindvrije vakanties, vluchten en andere uitjes worden steeds populairder. Zo zou 40 procent van de vliegtoeristen zonder kinderen graag bij willen betalen voor een ruimte in het vliegtuig waar geen kinderen zijn, meldde RTL Nieuws in juli.

Kindvrije restaurants zijn er echter nog weinig. In 2015 werd hier echter wel een oproep over gedaan, maar dat stuitte toen op veel verzet, schreef het AD destijds. De organisatie No Kids Allowed wilde toen een lijst opstellen met cafés en restaurant waar kinderen niet welkom zijn. Tot nu toe blijft die lijst echter leeg.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.