Earth Day 2020: digitaal in actie met het thema 'Climate Action'

Nu aan het lezen

Earth Day 2020: digitaal in actie met het thema ‘Climate Action’

Earth Day 2020: digitaal in actie met het thema ‘Climate Action’

Vandaag staat in het teken van de aarde: het is maar liefst de 50e keer dat we Earth Day vieren. Een dag waarop we stil staan bij de aarde en het klimaat om ons bewust te maken voor ons gedrag en de impact die dit heeft op de aarde. Het thema van deze editie is Climate Action. En omdat we allemaal aan huis gekluisterd zitten, is het de bedoeling om samen digitaal in actie te komen.

50 keer Earth Day

De eerste editie van Earth Day was op 21 maart 1970 en werd alleen in Amerika gevierd. Earth Day hebben we te danken aan de vredesactivist John McConnell, die in 1969 voor pleitte. Het werd een dag waarop mensen konden nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Digitaal in actie

De organisatoren van Earth Day hopen dat mensen wereldwijd digitaal in actie komen. Online is er genoeg te doen: er zijn online lezingen, documentaires en optredens. Alles met de insteek om ons bewust te maken van wat we zelf kunnen doen voor de aarde. Niet voor niets maken zij gebruik van het motto: “To mobilize the world to take the most meaningful actions to make a difference. No matter where you are, you can make a difference. And you’re not alone, because together, we can save the Earth.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op Earth Day. Verschillende merken en kunstenaars spelen hier mooi op in, zo ook het het denimmerk G-Star RAW. Samen met The Visionary Lab lieten zij kunstenaars en modeontwerpers unieke items maken van ‘denim waste’.

Hiermee willen zij aandacht geven aan het overschot dat we hebben aan textiel. Zij werken onder het motto ‘Waste isn’t waste until you waste it’. Uit dit project zijn een aantal bijzondere stukken voortgekomen, die vanaf vandaag te zien zijn op het Instagramaccount van Foam Amsterdam.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.