Ed Sheeran heeft gastrol in Game of Thrones seizoen 7

Nu aan het lezen

Ed Sheeran heeft gastrol in Game of Thrones seizoen 7

Ed Sheeran heeft gastrol in Game of Thrones seizoen 7

Goed nieuws voor alle Game of Thrones-fans: Seizoen 7 is af! Dat maakten showrunners DB Weiss en David Benioff vandaag bekend in een panelsessie op SXSW die werd gepresenteerd door GoT actrices Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). En we mochten ons ook vast verheugen op een kleine spoiler: Ed Sheeran vertolkt in seizoen 7 een gastrol in de serie!

Ed Sheeran is al lang een van de lievelingsartiesten van Maisie Williams en de wens om de singer-songwriter een keer in de serie te schrijven was al lang aanwezig bij producenten Weiss en Benioff. Komend seizoen is het dan zo ver, al weten we nog niet hoe en als wat Sheeran precies zijn opwachting zal maken in Game of Thrones seizoen 7.

Eerder maakten al andere musici hun opwachting in Game of Thrones, waaronder Gary Lightbody van Snow Patrol en Will Champion van Coldplay. HBO heeft inmiddels bevestigd dat Ed Sheeran in seizoen 7 zit.

Slachtoffers

Over de rest van het seizoen wilden de productenten van de serie zoals verwacht maar weinig los laten. Alhoewel er werd gegrapt dat Sophie Turner (Sansa Stark) dit seizoen wordt ‘afgemaakt’ in de serie, merkten de regisseurs enkele tijd later de opmerking dat Maisie en Sophie nog maar een goede laatste ‘prank’ moesten voorbereiden voor het laatste seizoen van Game of Thrones. Mogen we daaruit opmaken dat beide actrices in elk geval het einde van seizoen 7 gaan halen?

Tijdens de paneldiscussie tussen de twee showschrijvers en acteurs werden veel fanvragen beantwoord, met name over de vele slachtoffers die er de afgelopen seizoenen in Game of Thrones te betreuren zijn geweest. Volgens Beniof en Weiss was het vertrek van Jason Momoa’s karakter Khal Drogo by far het moeilijkste afscheid dat zij zelf hadden moeten nemen. Om die reden mocht de acteur enkele seizoenen later dan ook nog een kleine comeback maken (in een droom van Dany).

6 afleveringen

Toch is er ook volop tijd voor een grapje op de set. Zo schreven de scriptmakers ooit een complete (fake)scène waarin Kit Harrington (Jon Snow) zijn gezicht zou verbranden. Ze gingen zelfs zo ver dat ze de acteur in de make-up lieten plaatsnemen voor het plaatsen van een aantal afzichtelijke protheses op zijn gezicht, die hij waarschijnlijk de rest van zijn rol zou moeten gaan dragen. “Je had zijn gezicht moeten zien” grapt Benioff. “Priceless!”

Tijdens de paneldiscussie werd door de showmakers ook bevestigd dat seizoen 8 het definitieve laatste seizoen van Game of Thrones zal zijn, en dat dit seizoen slechts 6 afleveringen zal hebben. Maar eerst mogen we ons dus gaan verheugen op seizoen 7, dat vanaf 16 juli te zien zal zijn bij HBO.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.