Dit zijn de eerste beelden van de Dirty Dancing remake

Nu aan het lezen

Dit zijn de eerste beelden van de Dirty Dancing remake

Dit zijn de eerste beelden van de Dirty Dancing remake

Sommige films leven eeuwig voort. Niet met remakes, maar in onze harten. Veel scenes uit Dirty Dancing hebben na de lancering van de film in 1987 een eigen leven gekregen.

De term ‘nobody puts baby in the corner’ wordt door veel mensen gehanteerd als flauw grapje wanneer ze in een voor hun ondermaatste situatie terecht komen. En wie heeft er niet op de dansvloer een semi-lift uitgevoerd met hun object of affection – of gay best friend?

Dirty Dancing

Nu is er dus toch een remake van de eerder genoemde kaskraker. En let’s face it: een teveel aan Dirty Dancing zullen we nooit, maar dan ook nooit hebben.

Remake

Dat moeten ook de makers hebben gedacht die dus niet met een vervolg komen op Dirty Dancing 2 – je weet wel, de zwoele Spaanse variant van de oorspronkelijke film – maar een volledige herwerking van deel 1. Dé klassieker met Frances, Johnny, spanningen, elite en je een sensuele weg banen naar vrijheid en eigen keuze, wordt in een nieuw jasje gestoken met frisse cast.

En daar zit misschien wel de grootste hoop van een film die eigenlijk helemaal geen remake nodig heeft. Onder anderen Debra Messing (Grace uit Will & Grace) en Sarah Hyland (Haley Dunphy uit Modern Family) vervullen grote rollen. Wie heet liefdeskoppel Johnny en Fran spelen? Kijk zelf maar.

Ik twijfel er niet aan dat het resultaat fijn zal zijn, toch doet het ergens pijn dat komende generaties niet zullen refereren aan het oorspronkelijke ‘Hungry eyes’ maar een ongetwijfeld bewerking door Ariana Grande en consorten.

Première

Allemaal vermoedens, want over de muziek is nog weinig bekend. Wél weten we wanneer de premiere zal zijn: namelijk op 24 mei op Amerikaanse tv-zender ABC. Zodra we weten hoe we deze parel van een film naar Nederland halen, laten we het je uiteraard weten.

In de tussentijd: dance, dance, dance en oefen op je lift. En zwijmel nog even weg bij deze fijne kiekjes en nog veel meer.

View this post on Instagram

#DirtyDancing

A post shared by Dirty Dancing (@dirtydancingtvevent) on

View this post on Instagram

🍉 "I carried a watermelon" 🍉 #DirtyDancing

A post shared by Dirty Dancing (@dirtydancingtvevent) on

P.s. Omdat we nu toch al zwelgen in nostalgie, hier dé scene.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.