De eerste beelden van Star Wars Land zijn er en fans halen hun hart op

Nu aan het lezen

De eerste beelden van Star Wars Land zijn er en fans worden helemaal gek

De eerste beelden van Star Wars Land zijn er en fans worden helemaal gek

‘Neem mijn spaargeld en investeer het in je alles wat je hebt’, en: ‘Ik wil hier sterven’. De reacties op de eerste ontwerpen van het langverwachte Star Wars land zijn op zijn zachtst gezegd enthousiast.

De reden is een nieuwe maquette release van Disney met informatie over het pretpark dat op dit moment wordt gebouwd in Californië en Florida, VS. Tijdens een expositie maakten fans kennis met een 15 meter breed 3D model van het gebied dat uiteindelijk zo’n 14 hectare zal beslaan.

Star Wars Land bevat, zoals de naam doet vermoeden, attracties gebaseerd op de bekende filmserie. Naar verwachting zal het park de deuren openen in 2019.

Verlaten handelshaven

In een blog post zegt het bedrijf dat beide op Star Wars geïnspireerde landen gasten mee zal nemen naar een ‘nog niet eerder geziene planeet’, ‘een verlaten handelshaven’ en ‘een van de laatste haltes voor Wild Space’.

Hoewel Star Wars Land nog wordt gebouwd, weten we nu al dat er twee hoofdattracties zullen zijn. In een attractie zullen bezoekers kapitein zijn van de Millennium Falcon, terwijl op andere plekken mensen zich zullen bevinden te midden van verhitte gevechten.

Over entreeprijzen is nog niets bekend, wel wist Bloomberg de hand te leggen op de bouwkosten van het ruige, bosrijke Star Wars Land: zo’n 1 miljard per park.

Fans reageren bijzonder opgetogen op de eerste beelden. Kan je nagaan als de deuren van Star Wars Land daadwerkelijk openslaan?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.