Hoe was jouw eerste keer? Netflix deelt nostalgische eerste binges

Nu aan het lezen

Hoe was jouw eerste keer? Netflix deelt nostalgische eerste binges

Hoe was jouw eerste keer? Netflix deelt nostalgische eerste binges

Nog maar één week en we mogen de liefde weer vieren op Valentijnsdag. De (commerciële) dag van de liefde komt er weer aan! Commercieel of niet: liefde mag natuurlijk gevierd worden. Ook Netflix weet dat deze dag eraan zit te komen. En richt zich speciaal daarom op de eerste keer. Nee: niet de eerste keer dat je met iemand het bed indook, maar de eerste keer dat je een serie aan het bingen was.

Je eerste binge

Kun jij je nog herinneren wat jouw eerste binge was? Ik wel. Ik was nog maar net bekend met de streamingdienst en had gehoord over Breaking Bad. Bij de eerste aflevering was ik er nog niet helemaal zeker van of dit wel een serie voor mij was. Toch maar even de volgende aflevering proberen. En ja hoor: een paar dagen later was ik een heel seizoen verder. Maar eerlijk is eerlijk: dat hele bingen begon eigenlijk al bij Gossip Girl, nog vóórdat deze op Netflix stond.

Netflix zocht uit welke series het meest gebinged werden in Nederland en daar komt een niet heel verrassend lijstje uit:

  1. Breaking Bad
  2. Orange is the New Black
  3. Prison Break
  4. Narcos
  5. House of Cards
  6. Pretty Little Liars
  7. Homeland
  8. Suits
  9. Gossip Girl
  10. The Walking Dead

Non-stop kijken

Volgens Netflix is het bingen als je minstens één seizoen van een serie binnen een week achter elkaar gekeken hebt. Daar gaan dus flink wat uren in zitten!

Maar je hoeft je niet te schamen voor het bingen, er zijn genoeg andere mensen die het ook doen. En daarom stelde Netflix aan een aantal acteurs wanneer hun eerste keer was:

Wat was jouw eerste binge?

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.