Eerste ruimtetoerist bekend: miljardair zal rondje om de maan vliegen - Vance

Nu aan het lezen

Eerste ruimtetoerist bekend: miljardair zal rondje om de maan vliegen

Eerste ruimtetoerist bekend: miljardair zal rondje om de maan vliegen

Naar de maan reizen als toeristische attractie, het zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Eigenlijk zitten we al dichterbij deze werkelijkheid dan we misschien beseffen. Want hoewel we Elon Musk vooral kennen van Tesla en zijn interessante kijk op de wereld, is hij ook druk bezig met het bouwen van een toeristenraket, ofwel SpaceX.

Het was nog even de vraag wie dit eerste toeristische ritje naar de maan zou maken, maar daar is inmiddels duidelijkheid in gebracht. De Japanse miljardair en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa zal de eerste persoon zijn die als ruimtetoerist naar de maan zal vliegen.

Geduld

De Japanner zal nog wel even geduld moeten hebben, de raket moet namelijk nog gebouwd worden. De reis zal naar verwachting in 2023 plaatsvinden. Voor Yusaku is het een langverwachte droom die uitkomt. Alleen het denken aan de reis doet zijn hart al sneller kloppen, laat hij weten.

Gelukkig hoeft hij deze reis niet helemaal alleen te maken: hij mag namelijk nog zes tot acht medepassagiers meenemen. Hij wil kunstenaars van over de hele wereld meenemen, die hier niets voor hoeven te betalen. Op deze manier kunnen zij inspiratie opdoen voor een kunstproject. Aan welke kunstenaars Yusaku denkt, laat hij nog even voor zichzelf.

Big Falcon Rocket

De reis zal gemaakt worden met de Big Falcon Rocket, die dus nog in ontwikkeling is. Het zal gaan om een 118 meter hoog ruimteschip, dat zo’n 5 miljard dollar zal kosten. Hoeveel er betaald wordt voor het reisje naar de maan, blijft onbekend. Wel werd duidelijk dat de Japanner ‘zeer veel geld’ voor de bijzondere reis betaald.

Het zal een bijzonder moment zijn als deze raket daadwerkelijk naar de maan zal vliegen. De laatste keer dat er een raket met bemanning naar de maan vloog, was in 1972.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.