Elle UK brengt feministisch november issue uit - Vance

Nu aan het lezen

Elle UK brengt feministisch november issue uit

Elle UK brengt feministisch november issue uit

Met als doel om ‘de kracht van vrouwelijke gemeenschappen op een speelse en boeiende manier’ te vieren, heeft Elle UK de #MoreWomen campagne gelanceerd als hoofdonderwerp bij de feministische uitgave van het novembernummer. Om de verhalen en het belang van de sterke en succesvolle vrouwen die door de jaren heen een belangrijke voorbeeldrol hebben gespeeld door de jaren heen, heeft Elle onderstaande video gemaakt.

Carey-Mulligan-ELLE-Cover-November

De video toont een reeks van voor en na foto’s: eerst een scène zoals het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, met de mensen die daadwerkelijk aanwezig waren, gevolgd door een tweede beeld met de mannelijke figuren eruit gephotoshopped.

We worden eraan herinnerd hoe zeldzaam het voor vrouwen is om te evenaren, laat staan hun mannelijke collega’s te overtreffen, en hoe krachtig de invloed van enkele individuelen al kan zijn om een positieve verandering te brengen.

“Het idee dat vrouwen in belangrijke posities elkaar supporten en versterken wordt constant genegeerd, terwijl de mythe dat we ons tegen elkaar opzetten versterkt wordt,” leggen Elle Uk redacteuren uit. “Met ons nieuwe Feminism issue willen we dit veranderen en de aandacht leggen op hoe vrouwen elkaar juist op een positieve manier versterken en inspireren. Op deze manier supporten we elkaar en streven we naar global equality.”

Ook coverster Carey Mulligan laat weten waarom ze feminisme belangrijk vindt:

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.