Ellen Page en Paris Berelc krijgen hoofdrol in eSports-film 1UP

Nu aan het lezen

Ellen Page en Paris Berelc krijgen hoofdrol in eSports-film 1UP

Ellen Page en Paris Berelc krijgen hoofdrol in eSports-film 1UP

Ellen Page (Juno, Inception, The Umbrella Academy) en Paris Berelc (Alexa & katie, Lab Rats: Elite Force) krijgen de hoofdrollen in een wel heel bijzondere comedy. De twee dames gaan namelijk spelen in 1UP, een film over eSports en het doorbreken van seksistische genderrollen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De wereld van gaming en eSports is lang niet altijd even vrouwvriendelijk. Dat is dan ook precies waar de film 1UP over gaat: het laten zien dat vrouwen en misfits het absoluut kunnen opnemen tegen de grootheden.

In de film zien we hoe de vrouwelijke gamer Vivian Lee besluit te stoppen met het eSports-team van haar universiteit. Reden is het seksisme in het team, waar vooral mannen in zitten. Maar dit besluit komt ook met een groot probleem: ze kan haar studiebeurs verliezen. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een geheel nieuw team starten. En dat is exact wat Vivian doet: een vrouwelijk team starten dat het kan opnemen tegen de jongens.

Berelc speelt in deze film Vivian, die samen met een coach – gespeeld door Page – het team opzet. En zoals het een goede comedy betaamd is dat team in eerste instantie helemaal niet goed in gamen. Toch laten ze zien dat ze het op kunnen nemen tegen de mannen.

Eerste film van BuzzFeed Studios

De film is niet alleen bijzonder omdat het een comedy over eSports is, maar ook omdat het de allereerste film is van BuzzFeed Studios. De film past echter precies in de missie van deze nieuwe filmstudio: het maken van films die sociaal relevant zijn en gericht zijn op millennials en Gen Z.

Helaas moeten we nog wel even wachten voor we 1UP kunnen zien. Naar verwachting begint de productie deze maand namelijk pas. Wanneer de film in de bioscopen of op streamingdiensten verschijnt, is nog onbekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.